Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борислав Гуцанов каза при какви условия ще се кандидатира за лидер на БСП

18 юни 2024, 07:59 часа • 1322 прочитания

Няма разделение и разцепление в БСП след оставката на Корнелия Нинова. Това заяви пред БНТ новоизбраният председател на парламентарната група на БСП Борислав Гуцанов. 

Той добави, че трябва да се подаде ръка на всички социалисти и леви партии и формации, които по някакъв начин напуснаха БСП и се чувстват обидени. Ако тази политика се припознава и има диалог вътре в БСП или извън партията, ако получа номинации, ще се кандидатирам за лидер на партията, коментира Гуцанов. 

Още: Ето кой наследи Нинова начело на БСП

"БСП трябва да търси мостове към други политически партии, защото на България и е необходима силна лява партия", подчерта Гуцанов. 

Той не вижда как може някои да говори за преврат, при положение, че Корнелия Нинова сама си да е дала оставката. Това преврат ли е?, запита Гуцанов. Калоян Медотиев няма да бъде част от парламентарната група на БСП за България и ще е независим депутат.

Още: Калоян Методиев остава извън групата на депутатите на БСП в следващия парламент

Ще има ли правителство?

БСП няма да подкрепи мандат на ГЕРБ и ДПС - това няма как да бъде нарушено, категоричен бе Гуцанов. 

Според него трябва да се направи така, че министрите и правителството трябва да бъдат безспорни личности. Какво обаче имаше предвид Гуцанов пред "безспорни фигури" не стана ясно. Иначе БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ с първия мандат. 

Още: БСП отказа поканата за разговори на ГЕРБ

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес