Борисов: Ако Орешарски остане на власт, няма да може да направи бюджет за 2015 година

16960
Борисов: Ако Орешарски остане на власт, няма да може да направи бюджет за 2015 година
Снимка: БГНЕС

През 2015 година България ще е по-зле от Гърция, ако кабинетът Орешарски остане на власт. Това е заявил пред посланиците от Европейския съюз лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на днешната им среща, съобщават от пресцентъра на партията.

По думите на Борисов, НАП и митниците са събрали с около милиард лева по-малко от предвиденото, а правителството се разплаща в момента с бъдещи приходи. „С кредитите, които взимат днешните управляващи, задлъжнялостта на страната се увеличава. В момента те си откупуват още една година управление - с парите, които харчат за социални плащания. И моята песимистична прогноза е, че и Валутният борд няма да издържи, ако продължават да управляват по този начин”, смята експремиерът.

Посланиците, участвали на среща с Борисов, не коментираха за какво е говорено

Днешната среща на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с няколко чужди посланици приключи, но не стана ясно какво е било разисквано на нея. Съ...

Той предупреди, че ако кабинетът „Орешарски” се запази още година, през 2014-та няма да може да направи бюджет за 2015-та година, защото няма да може да вземе повече кредити.

Борисов изтъкна как неговото управление е спазвало стриктно европейските изисквания и затова страната имала високи рейтинги от международните агенции. „В момента това е вече само история, защото преди дни една от уважаваните кредитни агенции промени оценката си от стабилна към негативна”, подчерта политикът и определи като друг негатив решението на еврокомисаря по енергетика Йотингер да отстрани правителството от преговорите за „Южен поток”, и ЕК да преговаря с Русия вместо България.

Бойко Борисов бе категоричен, че „Атака“ е ключовата дума за сегашното управление на България. „Златният пръст на Волен Сидеров доведе това управление на власт”.

Той изрази притеснението си, че след наближаващите избори за ЕП националистите ще са една сериозна сила в него.

Борисов: Стойнев толкова се е самозабравил, че нарича решение на S&P политическо

Днешният коментар на икономическия и енергиен министър Драгомир Стойнев относно решението на рейтинговата агенция Standard&Poor's...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика