X
 
 

Борисов: България иска да активизира отношенията с иракски Кюрдистан

1000 1
Борисов: България иска да активизира отношенията с иракски Кюрдистан
Снимка: БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов се срещна с министър-председателя на автономния иракски район Кюрдистан Масрур Барзани в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността. Това е първата среща между Бойко Борисов и Масрур Барзани, по време на която бяха очертани посоки за активизиране на двустранните отношения в редица области.

„България следи с голяма загриженост развитието на обстановката в Ирак, който е изправен пред много предизвикателства. Надявам се скоро да бъде одобрено от парламента новото иракско правителство и то да продължи линията за пълно нормализиране на отношенията между федералното иракско правителство и правителството на автономния иракски район Кюрдистан в съответствие с иракската конституция“, подчерта в разговора с Барзани Борисов.

Борисов за атаките към журналисти: Ми те и в Щатите се нападат, Симеонов да се извини (ВИДЕО)

Министър-председателят Бойко Борисов коментира пред журналисти в Мюнхен призива на "Репортери без граници", които поискаха българските ...

Той заяви, че без подкрепата на международната общност, стабилизирането и възстановяването на Ирак ще бъде много трудно. „Съвместно с нашите партньори от ЕС и НАТО, с ООН и цялата международна общност, ние сме готови да окажем цялото възможно съдействие за стабилизирането и възстановяването на Ирак“, посочи Борисов.

В хода на разговора пред Барзани българският премиер Борисов изрази и готовността на България за съдействие за провеждане на икономическа реформа в Ирак, която да доведе до удовлетворяване на легитимните искания на иракския народ за по-добър живот. „Българската страна би желала да активизира отношенията си с автономния иракски район Кюрдистан във всички възможни области, включително и в търговско-икономическата област“, допълни още Бойко Борисов.

Още от неговите изказвания днес може да видите ТУК.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 1 Анонимен преди 5 дена Профил на трол?
    Ми то май Н.Пр. Посланик Херо Мустафа е от там,ама каква е там икономиката,че да засилим отношенията..., незнам!Тираджии ските времена ги няма вече!
Последно в Актуално