X
 
 
 

Борисов: България на 100% реши въпроса с мигрантите, ЕС е най-добър за живеене

1511 2
photo of Борисов: България на 100% реши въпроса с мигрантите, ЕС е най-добър за живеене
Снимка: eu2018bg.bg
Премиерът Бойко Борисов обяви, че България на 100% е решила въпроса с мигрантите и бе категоричен, че ЕС е най-доброто място за живеене.

Министър-председателят произнесе реч по време на форум под мотото "Европа започва във Вашето село/град/регион".

Жозеф Дол: Социалистите завиждат, защото Бойко Борисов е най-успешният шеф в Европа

“От вчера съм в България и усетих, че социалистите са много завистливи за всичко, което ГЕРБ прави тук. Според мен българските со...

Европейският съюз е най-добрият Съюз в света. Кой би напуснал Европа, не случайно миграционният поток отвсякъде е към Европа. Това е най-доброто място за живеене, с най-добрата инфраструктура, с най-добрите иновации. Няма никакъв спор, категоричен бе Борисов. 26 милиарда евро харчи Европейската комисия за мигранти.

Защо се случи Brexit? Защото се уплашиха хората. Защо 5-6 месеца Германия не може да направи правителство, при все че Германия се къпе в пари в момента. Най-социалната, най-мощната държава - това е, защото уплашиха населението. Затворете си границите, затворете си КПП-та. За дипломацията се говори много пъти, че това е огромен провал. Само през КПП-та, само с проверка на всеки един, който идва в Европа - само тогава хората ще се успокоят. Сега големите държави на косъм се разминаха, коментира Борисов процесите, които текат на Стария континент.

България на 100% реши въпроса с мигрантите, на нас ни е трудно да пазим Шенгенското пространство. Политиката на ЕНП трябва да е ясна - всяко живо същество ни е мило и скъпо, ние искаме населението на Европа да е спокойно. Ще влизат толкова, колкото можем да интегрираме, толкова, за колкото можем да се погрижим. Ние трябва най-сетне да вземем политическо решение за миграционната криза, заяви министър-председателят и отбеляза, че в Румъния са спокойни, защото България пази добре и е лесно, но от другата страна, откъм Шенген са трудностите.

Борисов: Може да сме една от най-младите страни-членки, но сме сред най-дисциплинираните в ЕС

За България и другите нови страни-членки на Европейския съюз е ключов въпросът за Многогодишната финансова рамка. Важно е тя да бъде фо...

По отношение на свързаността, Борисов изтъкна, че всичко, което се случи в Европа в контактите между новите и старите страни членки, е благодарение на кохезионната политика.

По думите на премиера Brexit не върви в посоката, в която да са удовлетворени Съюзът и Великобритания. Нашата позиция е много ясна - единственият шанс след като ги няма тези милиарди от вноската на Великобритания, е да се повиши вноската на всички страни.

Борисов: Народът ни избра, народът го поиска - оттегляме Конвенцията

Премиерът Бойко Борисов обяви, че правителството оттегля спорната Истанбулска конвенция. Документът предвижда мерки срещу домашното нас...

Каквото сме обещали, всичко сме изпълнили, каза Борисов и коментира инфраструктурните проекти на Балканите. Според него не дадем ли перспектива на държавите от Западните Балкани, ще оставим една черна дупка на несигурност.

Actualno.com

Етикети:

2 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Неграмотен тъпанар!
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Неграмотен тъпанар!
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 21 март

Овен Тази сряда опровергайте мита за вашето твърдоглавие и покажете, че то може да бъде градивно и отстъпете в името на истината. А и...