Борисов: Евентуални преговори с други партии след изборите ще бъдат публични

13533
Борисов: Евентуални преговори с други партии след изборите ще бъдат публични
Снимка: БГНЕС

Ако се стигне дотам, че да се водят преговори, те ще бъдат публични. Това каза пред журналисти в Брюксел председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по отношение на това, възможни ли са преговорите между партии след парламентарните избори, предаде „Фокус”.

„За съжаление, прекарах близо пет часа по летищата, имаше стачки. Между другото в момента в Брюксел, в Европа, се дава пример как трябва да се постъпва в подобни случаи, когато една или друга партия няма мнозинство и не може да управлява сама. Аз съм убеден, че ГЕРБ ще направи мнозинство в следващия парламент. От безумията, които се случиха в държавата, ще бъдем много по-силни от преди. Ако се стигне дотам, че да се водят преговори, те ще бъдат публични, ясни, с подписани споразумения, с гаранции за партиите, избирателите и всичко останало. Това е само при положение, че няма достатъчно висока избирателна активност, няма партията победител. Само за такъв вариант, да не ме разберете грешно. Затова мобилизация, максимум високи резултати, за да има политическа отговорност на този, който управлява”, обясни Борисов.

Бареков се излюпи: Станишев е известен в ЕС с жена си, а Борисов - с простащината си

След като от началото на ескалирането на конфликта Делян Пеевски - Цветан Василев и поставянето под специален банков надзор на Корпорат...

На въпрос, дали допуска коалиция с ДПС, лидерът на ГЕРБ каза, че не допуска никакви коалиции преди изборите, иначе всички партии сега могат да се втурнат да правят предизборни коалиции.

По отношение на това, кое правителство трябва да каже кой е българският избор за еврокомисар, Борисов каза: „Естествено партията победител. Не знам с какво право победените партии ще определят кой да е еврокомисар. Това е смешно и цинично. Имаме си най-добрият еврокомисар в момента – Кристалина Георгиева”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика