Борисов: Горанов още вчера ме уведоми за оставката, но не и защо я дава

27038
Борисов: Горанов още вчера ме уведоми за оставката, но не и защо я дава
Снимка: БГНЕС

Владислав Горанов ще остане експерт на ГЕРБ, но иначе още вчера той ме информира, че иска да подаде оставка и не желае да продължава работа като народен представител. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след края на днешния скъсен работен ден в парламента.

Горанов ме информира, че желае да подаде оставка и аз се съгласих с неговото решение, каза Бойко Борисов пред Агенция "Фокус". „Влади Горанов е един от най-добрите ни експерти. Още в началото на ГЕРБ, го привлякох към партията, именно заради високата експертиза, която притежава. Горанов остава наш експерт и винаги, когато имам аз или партията нужда от него, ще можем да го използваме с капацитета, който притежава. Оттук-нататък г-н Горанов ме информира, че ще се занимава с частни проекти. Пожелавам му успех и ще продължим да работим заедно”, обясни Борисов.

Трети депутат напусна парламентарната група на ГЕРБ - Владислав Горанов подаде оставка

Народният представител от 24 МИР-София от парламентарната група на ПП ГЕРБ Владислав Горанов е подал днес заявление до Народното събр...

По повод скандала с етнически привкус в парламента Борисов коментира, че "толкова им е здрава коалицията БСП, ДПС и „Атака”, че няма мърдане".

"Това е един театър, който разиграват. Вие виждате: Мишо Миков гласува „за”. Мая се „въздържа”. Големи артисти. Повтарям – няма лошо ДПС да е във властта, но със завоюването на парламентарни избори. Те са трета политическа сила всъщност, а командват всичко в държавата. От там идва и напрежението между всички хора", каза Бойко Борисов.

Преяждането с власт на ДПС и тяхната арогантност минават всякакви граници, продължи Борисов. По думите на Борисов, иначе нямаше да бъде толкова остра реакцията на всички парламентарни групи.

"Но пак ми е най-интересен Волен Сидеров. Само да не идва в парламента на работа, няма да има кворум, ще падне парламентът, и ДПС няма да са на власт. А той ги крепи всеки ден, а в същото време - се изказва срещу тях. Доста двулична позиция. Просто, само не трябва да идва на работа, и както виждате кворум няма. И това е една вече месеци наред парламентарна криза в държавата. Всъщност, парламентът работи с капацитет, и с неодобрение на обществото - много голямо, и единственият изход са предсрочни избори. А иначе, ако се говори по-спокойно по тези теми, винаги би могло да се намери по-добро решение. Но, повтарям, в момента обществото, и всички хора са ядосани на това, че третата, една от малките партии в България, ДПС, всъщност управлява държавата, каквото и да говори г-н Местан. Той, напоследък, си изпуска нервите много. Аз даже си мисля, че ако някой журналист го попита какво е закусвал, отговорът знаете ли какъв ще бъде – „Няма значение аз какво съм закусвал, знаете ли Борисов какво закуси” А който ме познава ще знае, че не закусвам и не обядвам", коментира Бойко Борисов.

Борисов: Искам оставка на това уродливо управление, вкарват ни в международни скандали

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов критикува Пламен Орешарски в профила си във Facebook. "Тези хора тотално се окаляха, аз съм потресен, до...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика