Борисов иска да подобри работата на кабинета: Ние не сме опозиция

15942
Борисов иска да подобри работата на кабинета: Ние не сме опозиция
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ извършиха анализ на работата на правителството сектор по сектор. Лидерът на партията Бойко Борисов обобщи, че партията му не е опозиция.

"Да търсим решение"

"По-скоро трябва да намерим решения в тази ситуация", посочи Бойко Борисов. Той заговори да се съберат групи от експерти от управляващите партии, които да изработват всичко и после го представят за одобрение. Борисов дори предложи нещата да се обсъждат във вторник.

"Ако този механизъм не сработи, щета е за ПП-ДБ, щета е за нас", добави лидерът на ГЕРБ. 

Енергетика

Жечо Станков обясни, че от 8 законодателни мерки в програмата, 3 са неизпълнени, а 2 са изпълнени. "Що се отнася до изпълнителната власт от 27 мерки, 14 вече трябваше да са изпълнени, 7 не са", добави депутатът от ГЕРБ. Той коментира, че ясната концепция за работата на мините не е изпълнена, нито е изпратена европейската енергийна стратегия. 

Регионално развитие

Депутатът от ГЕРБ Николай Нанков изтъкна, че 7 от 8 мерки не са изпълнени по отношение на Министерство на регионалното развитие.

"Моето мнение е, че даже на последния Министерски съвет те бламираха собствения си министър. Андрей Цеков полага много усилия, но усилията му са много напразни", смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му този министър се старае, но трябва да му се даде рамка. ОЩЕ: „Тоалетна, съблекалня и пътека за бежанци“: Борисов не е доволен от поддръжката на магистрала „Европа“ (ВИДЕО) 

Според него в проектобюджета трябва да се настоява да бъдат посочени обектите от национално значение, които трябва да бъдат финансирани. 

Еврофондове

Деница Николова от ГЕРБ определи, че ситуацията по отношение на еврофинансирането е бедстваща. По думите ѝ, по отношение на новия програмен период нещата също не са цветущи. ОЩЕ: ГЕРБ не са доволни от работата на правителството, искат да работи по-добре (ВИДЕО)

"Представяш ли си по наше време да се загубят 68 млн. лв. какъв скандал в държавата щеше да върви, какви епитети щяха да се използват за правителството, сега аз съм убеден, че за първи път го чуват хората, че губим пари вследствие на несвършена работа", добави лидерът на ГЕРБ. 

Здравеопазване

Проф. Костадин Ангелов отбеляза, че по отношение на законодателните мерки почти са спазени сроковете, но по отношение на мерките от изпълнителната власт нито една от тях не е спазена в срок, а някои от тях няма да бъдат спазени. Той разкритикува властта по отношение на детската болница.

Образование

Красимир Вълчев коментира, че програмата на правителството за образованието започва с бюджета за 2023 г. с предвидени средства за образование в размер на 4.5% от БВП и за наука в размер на 0.45% от БВП. "Това са стойности, които бяха през 2021 г. Тази година са 4.1 и 0.41%, т.е. имаме намаляване", отбеляза Вълчев. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика