Борисов и Пеевски с общ залп срещу министър Тагарев (ВИДЕО)

8605

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на ДПС Делян Пеевски не са доволни от министъра на отбраната Тодор Тагарев. Докато Борисов иска Тагарев да си ходи, Пеевски нарече работата му "голяма нула", а него - жалка картинка. 

Критиките към Тагарев

Борисов не е доволен, че БТР-ите за Украйна още са в София. "Каквото и да ми напишат в този отчет, той работата си не я е свършил. Естествено, че трябва да има смяна, това е неработещ министър", заяви Борисов. Той обърна внимание, че на Тагарев са му виновни заместник-министрите, МВР и всички останали на земното кълбо. "Само той е на толкова високите обороти. Толкова високи, че в секретно деловодство има справка какво е свършил и аз не бих отишъл в Киев при Зеленски преди да съм изпълнил решенията на парламента", подчерта Борисов. ОЩЕ: Няма да изпращаме български военни в Украйна, но в Кремъл не трябва да са спокойни: Говори Тодор Тагарев

Делян Пеевски също критикува Тагарев, че няколко месеца не може да прати едни бронетранспортьори на Украйна. "Днес го гледам - жалка гледка и си обвинява заместник-министрите. Малко мъжко да каже: "Аз съм виновен, не ги пратих". Ходи напред-назад, снима се само. Всичко, което беше свършено досега, беше свършено от парламента. Тагарев свърши една голяма нула", добави още лидерът на ДПС.

Цялото изказване на Пеевски може да прочетете ТУК.

Кирил Петков е истинският премиер

Борисов смята, че Кирил Петков е реалният премиер в държавата. Той посочи, че Габриел и Денков работят добре, но те са компромис. "Крайната дума е на Кирил Петков, не на Денков", смята Борисов. 

Той отрече че ще е реалният премиер, когато Мария Габриел стане министър-председател. "Аз съм реалния лидер на партията, за да стане Мария Габриел премиер, ГЕРБ трябва да гласува за това. Имам безгранично доверие в нея, в нейните умения, знания и опит, но в крайна сметка ГЕРБ е партията, която носи отговорността. Ако тя има добри министри и има резултат, това е плюс за ГЕРБ", добави още Борисов. 

Коалиционното споразумение

Лидерът на ГЕРБ коментира предложението си за коалиционно споразумение. Той заяви, че идеята е да има споделена отговорност. "Ще предложим равнопоставеност в управлението на държавата, да се носи отговорност", каза Борисов.

Той обаче разкритикува партньорите си, че не искат ГЕРБ да има медийни изяви, докато те правят такива, както и че две седмици ги чакат да се напътуват.

"Г-н Петков безспорно има огромен талант да води преговори и затова непрекъснато пресира с тях. Ще предложа преговорен екип по коалиционното споразумение, което като се подготви целия механизъм, да се съберем и да го одобрим", уточни Борисов. ОЩЕ: Денков вярва в успешната ротация, но предупреди за рискове в парламента (ВИДЕО)

Пътуванията на властта

Борисов смята, че медиите не говорят за бронираните коли нито за командировките на правителството. "Сега съм поискал справка за Отряд 28, колко са летели, какъв е кетерингът, военният "Спартан" колко пъти е летял?. За това имаше комисии в парламента и броихте ядките", заяви още лидерът на ГЕРБ. ОЩЕ: Денков обеща на общините, че кабинетът ще продължи

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кандидат-депутати в спор за данъците, доходите и бъдещето на България

Сачева намекна, че ГЕРБ може да предложи Борисов за премиер след изборите

Главчев увери "Прозрачност без граници", че изборите ще са честни и прозрачни

Главчев: България няма да е пречка пред Скопие по пътя към ЕС, но имаме условие

Малките партии искат повече пари за предизборна реклама

Анализатори: Чака ни римейк на сглобката, но с писмено споразумение

"Сини като знамето на ЕП и зелени като гората в България": ЦИК показа бюлетините за вота 2 в 1

След поредната катастрофа с жертви: Калин Стоянов иска драстичен скок на глобите

Киселова: Приетата забрана за реклама на хазарт е противоконституционна

ПП-ДБ искат извънредно заседание на НС заради увеличението на пенсиите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика