Борисов пак повдигна въпроса с отмяната на санкциите срещу Русия

5932
Борисов пак повдигна въпроса с отмяната на санкциите срещу Русия
Снимка: БГНЕС

В условията на санкции и многополюсен свят успяваме с колегата Медведев да поддържаме доста добри работни отношения. Да не се делим на русофили и рософоби, да си гледаме нашите, прагматични български интереси. За това призова българският премиер Бойко Борисов по време на Българско-руския бизнес форум, където гостува руският министър-председател Дмитрий Медведев, както и министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на икономическото развитие на Руската федерация Максим Орешкин, кметове и представители на българския и руския туристически бизнес.

Стотици милиони губим в селското стопанство заради санкциите, настоя и Борисов, който не даде точно число, но уточни, че "с колегата" говорили много дълго именно за необходимостта отново да има преговори по въпроса с наложените санкции от ЕС. "Когато си говорим, винаги е по-добре, отколкото години наред да няма необходимите взаимоотношения", настоя Борисов, а тези думи бяха определени от министъра на туризма Николина Ангелкова като "страхотна подкрепа", а тя добави и, че ще продължим да работим за развитието на туризма.

ЕС налага нови санкции срещу Русия заради задържаните украинци

Европейският съюз ще наложи нови санкции на Русия заради задържаните украински моряци след инцидента в Керченския проток. Страните-чле...

В опит да демонстрира какво е отношението на Москва към нас, Борисов разказа как Медеведев, който бил фотограф-любител, снимал Тракийското съкровище и възкликнал как по времето, когато това чудо било създадено, Китай още нямала писменост.

От 1 февруари имало в 59 града изнесени центрове за издаване на визи, стана ясно от думите на българския министър-председател, който се оплака, че конкуренцията била дори свирепа, тъй като Турция и Гърция дотирали чартърите с руски самолети. Всъщност става въпрос за друго, а не за дотиране - има практика от Турция да плаща за специална реклама в самолетни полети, като според председателя на Националния борд по туризъм Румен Драганов става въпрос за по 6000 евро реклама на полет. Борисов се похвали и, че имаме отлични отношения с държави като Иран и дори с Палестина, за да привличаме руски туристи.

Същевременно Дмитрий Медведев оцени броя на руските имоти в България на около 300 000, "по различни оценки". Той каза и, че имало българи, които почиват в Русия, макар и не толкова много, колкото са руснаците в България - по половин милион годишно, като наблегна на т.нар. екологичен туризъм и на липсата на развитие по отношение на туризма на връзките с ЕС заради наложените санкции. Припомняме, че заради анексирането на Крим има специални санкции на ЕС точно в сферата на туризма – за забрана на всякакви връзки за туризма в Крим.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Не е добър знак: Експерт за смяната на външния министър

Нинова скочи на Борисов: Има ли още съмнения чий е служебният кабинет?

"Вече дори не се крият": Лена Бориславова с анкета за смяната на външния министър

Кой е Даниел Митов, номиниран от Димитър Главчев за външен министър?

Нова рокада в МВнР: Премиерът предлага Даниел Митов за външен министър

Борисов: Фандъкова ще бъде кандидат за депутат, свърши много работа за София

Парите на партиите: По-по-най - ГЕРБ, БСП, ПП и ДСБ харчат повече, отколкото печелят

Как ще гласуваме на изборите 2 в 1: Обяснява Росица Матева

"Сова Харис": В навечерието на евровота Йончева, Станишев и Джамбазки са с най-висок рейтинг

"Не били геймърски компютри, а компоти": Бившият главен секретар на МЕУ отговаря на Йоловски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика