Борисов: Петков е брилянтен стратег - прилага ми тактика, която е научил в Харвард

14482
Борисов: Петков е брилянтен стратег - прилага ми тактика, която е научил в Харвард
Снимка: БГНЕС

"Има някаква комуникация между нас. Но вече доверието е паднало до ледена епоха, всяка дума е премерена, всяка буква се внимава какво значи, и да ви кажа честно, към този момент не съм оптимист. Тяхната тактика е ясна - внимателно слушах лекция на Петков по обучението в Харвард как се водят такива преговори - може би е мислел, че не внимавам, но съм запомнил всяка негова дума, брилянтно се справя в момента, ползва и медиите. Поставя червена линия и казва, че няма да отстъпи, и вкарва всички медии, говорители и анализатори близо месец да спорят по една на практика несъществена тема - в случая външно министерство, което координира и препраща, изпълнява държавната политика, не е рекламна агенция на някаква партия. И докато нашето внимание беше там да се обясняваме, те направиха следващия си ход. Петков е брилянтен стратег да приложи начина, по който да принуди противника, в случая партньора му, по неговата свирка".

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в поредния епизод от конфликта с ПП-ДБ преди ротацията. Борисов допълни още: 

"Към това да имаш всички министерства и агенции, той прибавя и регулаторите - като пак чрез медиите почва да обяснява как някои са изключително важни - важни са и затова са независими - за да може ако умишлено правителството задържа цената, КЕВР например, да каже, че трябва да се вдигне цената на водата, или на тока. Само че заради задържана цена на газа, например, сега Булгаргаз дължи над 1 млрд. лв. на държавата, и ако КЕВР си беше на мястото, това нямаше да се случи. Затова е важно в регулаторите да отидат непартийни експерти, за да няма такива политически решения. Не можеш да кажеш, че регулатора е по-важен от министъра", допълни Борисов. 

Още: Христо Иванов потвърди: Борисов ми се обади, ще преговаряме

Той отбеляза и каква би била най-правилната, според него, размяна на министерства със следните думи: "Петков по един брилянтен начин ми взе всичко! Честно е ако те имат отбраната, ние трябва да имаме вътрешните работи, или ако те - финанси, поне ние икономиката". 

За войната в Украйна и Тагарев

"Две години кръвопролитие, две години ужасна война в Украйна, на нашата граница. Две години ужаси в Европа - икономически срив, рецесия, нищо добро за нашия континент. Важно е младите хора да знаят какво се прави в парламента и държавата. Днес темата е Украйна, смъртта, причинена умишлено от режима на Путин, и като гледате кадрите от този леден затвор, Навални се върна доброволно в Русия и умря. Виновник е Путин, и всяко друго тълкувание е различно от това, което ГЕРБ приема". Борисов се изказа и срещу министъра на отбраната. Ето какво заяви той: 

"Вчера задочно министър Тагарев ми е отговорил за направеното за Украйна, сутринта ми е написал един СМС, че очаква да се задейства бързо НС относно приетото вчера на МС, което отчитам като всяческо бързане за посещението на премиера Денков в Украйна, и да могат да се похвалят с нещо направено. От това, което виждам, в решението на МС пише, че МО трябва да създаде организация по транспорта и логистиката на 100-БТР-а, което е възложено на министъра на отбраната. До вчера мислех, че всичко, което сме решили, вече се е случило, защото решението за БТР-ите е от юли миналата година. До понеделник или вторник би трябвало Денков и Габриел да направят преглед на министрите, да предоставят тези прегледи на партиите относно свършената им работа.

Още: Кирил Петков: ГЕРБ, ДПС и ИТН премахнаха конкуренцията за "Козлодуй" (ВИДЕО)

Досега имаме изпълнен гласуван от НС пакет от юни - изпълнен, пакета за ускоряване на обновяването на боеприпасите - изпълнено на 70%; относно изпращането на БТР-ите, както се похвали Тагарев - до момента не е изпълнено; пакет по решение на МС за предоставяне на мтелбета - не е изпълнено; решение на НС по изпращане на зенитни ракети - не е изпълнено; обучение на украински военнослужещи за санитари и летци - не е изпълнено. Вчера Тагарев казал, че изпращането на БТР-ите до Украйна не било негова отговорност, което не е вярно, защото в решението на МС, точка 5, пише, че той е отговорен, обясни Борисов.

Не знам какъв отчет ще ни дадат, но ако е същия, и вчера са правили заседание на МС, за да ускорят нещо си, а те не са свършили основните неща, - няма как да накарам 69 депутати да гласуват за такъв министър и такова правителство. Към днешна дата нищо от това, което депутатите ни са гласували и симпатизантите ни са очаквали, не е свършено", възмути се още лидерът на ГЕРБ.

 

Христо Иванов: Пеевски е свикнал със 100% власт и сега го боли от нашата идея (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика