Борисов реагира остро на публикации на "Капитал", свързващи го с продажбата на Нова телевизия

2329
Борисов реагира остро на публикации на "Капитал", свързващи го с продажбата на Нова телевизия
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов реагира остро в социалната мрежа Facebook на публикации на вестник "Капитал", които го свързват с продажбите на bTV Media Group и Nova Broadcasting Group.

В своята публикация Борисов отбелязва: "Уважаеми колеги от "Капитал", подкрепям изцяло Вашата кауза да се борите с фалшивите новини, но в случая Вие самите пускате такива. Ценя високо Вашия професионализъм, но считам, че в тази статия има доста сериозни обвинения към мен. Бих искал да бъде ясно, че нямам нищо общо със сценариите, които описвате, и внушенията, които правите", завършва Бойко Борисов.

По случая с нападнатия екип на Нова - още двама арестувани и много мистерия*

Още двама души бяха задържани заради нападението срещу екип на Нова телевизия на АМ „Тракия”, с което арестуваните са вече ...

Припомняме, че вестник "Капитал" по-рано миналата седмица излезе със статия, в която описва възможния сценарий за купуването на Нова телевизия. Собственикът на медията, шведската Modern Times Group (MTG), се опитва да я продаде, като очакваната цена е близо шест пъти по-ниска от тази, за която я купи през 2008 г. Много е вероятно сделката да бъде последвана от смяна на собствеността и в bTV.

Фундаменталната причина за оттеглянето на международните компании е в смяната на стратегиите им заради изтощаването на бизнес модела на телевизиите. Това ограничава кръга на потенциалните инвеститори и носи риск вакуумът да бъде запълнен от местни играчи, чийто "бизнес модел" е да превръщат медийното влияние в политически дивиденти. Точно както стана с вестниците след излизането на чуждите инвеститори през 2010 г., отбелязва още иданието.

В статията се коментират въпросните думи на Борисов, че той няма нищо общо с продажбата на bTV и Нова телевизия, като се споменава името на Делян Пеевски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика