X
 
 

Борисов: Рецесия се бори с нови заводи (ВИДЕО)

1084 0
photo of Борисов: Рецесия се бори с нови заводи (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС
"Продължавайте да строите и шеста, рецесия така се бори – с нови заводи, квалифицирана работна ръка и възнаграждения, които да подхождат на хората, които работят тук". Това посъветва премиерът Бойко Борисов ръководството на АББ в България, които откриха 5-тата си производствена база у нас - в Петрич.

Там ще се произвеждат продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане. В базата ще се отворят над 400 нови работни места. Към момента компанията има над 2800 служители в България.

Борисов: Няма голяма разузнавателна служба, която да не е хакната

Разчитаме на публично-частното партньорство за повишаване на нивото на киберсигурността. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който откр...

Борисов подчерта, че с финансовия министър Владислав Горанов още отпреди една година се тревожат за рецесията, в която светът влиза.

"Но ако се тревожиш, ще спреш да работиш и нищо добро не те очаква", отбеляза министър-председателят Бойко Борисов и обясни, че българската икономика се развива. За пример даде завода за 300 млн. лв., който откри в понеделник в Пещера.

„Вие сте дошли по „Струма“, видели сте десетки багери, валяци, които продължават да доизграждат магистралата до Кресна. Така че Петрич ще стане на един час път от София“, постави акцент премиерът Борисов и върху развитието на инфраструктурата в региона.

След церемонията в новия завод министър-председателят Бойко Борисов разгледа археологическите проучвания на един от най-значимите археологически обекти „Античен град Хераклея Синтика“, който се намира в местността „Рупите“. През август т. г. правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата за 2019 г. в размер на 100 000 лева за продължаването на разкопките на обекта.

Чрез НАП, БНР и Агенцията по вписванията саботират правителството, заяви Борисов

Премиерът Бойко Борисов видя саботаж срещу правителството в случая със скандала "БНР", с изтичането на данни от НАП и последния срив в ...

На терен екипът от специалисти показа на премиера Борисов впечатляваща стена на 2400 години, до която са достигнали археолозите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители