X
 
 

Борисов се похвали: Всеки ден откривам германски заводи в България

6617 44
Борисов се похвали: Всеки ден откривам германски заводи в България
Снимка: Министерски съвет
"Имаме покана от Мюнхен септември месец да покажем всичките заводи с целия немски бизнес, с български гозби, както Шрьодер каза, че много ги хареса. Двустранните отношения между България и Германия са отлични, със стратегическа важност, а връзките с Бавария са най-активните и динамично развиващите се сред германските федерални провинции".

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с министър-председателя на Свободната държава Бавария д-р Маркус Зьодер, която се състоя в Държавната канцелария на Бавария в Мюнхен. Разговорите между Борисов и Зьодер бяха продължение на успешната и продуктивна среща, която двамата проведоха в София в началото на май. Днес във фокуса на обсъжданията бяха икономиката и инвестициите.

На Борисов са му по-важни заводите, отколкото да обясни за по-високите партийни субсидии

Защо партиите в България всъщност вземат по 13,23 лева на глас, а не по 11 лева, както би трябвало? Отговор на този въпрос Actualno.com...

Зьодер отбеляза, че е впечатлен от това колко много немски заводи се откриват в България. "Откривам всеки ден немски заводи в България", похвали се премиерът при посрещането му.

Хората искат сигурност, високи доходи, искат да виждат развитие, ние това правим в момента. Лозунги не трябват, а фабрики, инвестиции, индустриализация, каза премиерът Борисов. Той изтъкна, че много немски заводи са направени в България, особено в автомобилната индустрия, които освен, че се създават, в последствие разширяват производството си.

"Толкова вече сме обвързани с германската автомобилна индустрия, че сме семейство", отговори премиерът на въпрос дали си намигаме с германската автомобилна индустрия. „Не си намигаме, ние се целуваме и се обичаме. Даже много повече“, коментира той.

„Дали е фар, мигач, маншон, носач, спирачка, камера за видеонаблюдение, антиблокинг система, кормилни уредби, дистанционно, стъкла - всичко се произвежда в България. Само един мотор ни трябва да ни докарат. Шаситата, спирачните маркучи, целия кабелаж - това намигане ли е, това е мощна индустрия“, посочи Борисов.

„Много немски заводи се направиха в България, особено в автомобилната индустрия, на всички нива. Заводът, който открихме в Шумен, е с най-мощната преса, каквато има в Германия и в Япония“, изтъкна той.

Борисов: Все повече успели, млади, знаещи и можещи хора се връщат от чужбина

Все повече успели, млади, знаещи и можещи хора започват да се връщат от чужбина. Това стана ясно от думите на министър-председател...

„С баварските колеги работим много не само за инвестиции, но и за обучението и за преминаването към по-високо ниво технологичен клас“, обяви премиерът. „За целта имаме покана от Мюнхен през септември да представим всички заводи в машиностроенето, електрониката и индустрията с 30 - 40 секундни видео презентации на немския бизнес, така че да съединим максимално икономиките на Бавария и България“, съобщи Борисов.

Българският министър-председател отбеляза, че се работи активно за повече контакти между българския и баварския бизнес, така че двете икономики да бъдат максимално съединени. Те ни харесват, знаят, че сме стабилна и дисциплинирана държава, ние сме семейство във всяка една сфера, добави Борисов и акцентира върху ползотворното сътрудничество с много други федерални провинции.

Българският премиер изрази очаквания за засилване на икономическо сътрудничество. "Придаваме голямо значение на доверието на баварския бизнес за търговия и инвестиции в нашата страна, и полагаме усилия в тази посока", подчерта Бойко Борисов. Той добави, че за страната ни е от изключителна важност разширяването на присъствието на български продукти на баварския пазар в перспективни сектори като електрониката и електротехниката, машиностроенето, химическа промишленост, селското стопанство и др.

"Стремим се да развиваме иновативни производства с висока добавена стойност и да подобряваме възможностите за развитие на технологиите", каза още Борисов пред Маркус Зьодер.

Българският премиер заяви, че страната ни активно работи за още по-добри условия за привличане на инвеститори, включително чрез реформиране на професионалното образование и подготвянето на квалифицирани кадри, чрез намаляването на административната тежест и развитието на индустриалните зони.

Борисов: Врабче да мине над Черно море, радарите го засичат

Имаме 100% контрол над акваторията на Черно море. Врабче да мине, радарите го засичат. Това заяви премиерът Бойко Борисов.  Борисо...

Според него трябва да се работи и с българите, които са в чужбина. „Когато знаят за новите заводи, които се откриват, че за мениджъри и за високо квалифицираните служители има подобни на тукашните заплати, да могат да бъдат при близките си и да си ги прибираме в България“, коментира Бойко Борисов.

Маркус Зьодер предложи да се организира Икономическа вечер на България в Бавария, която да е още един израз на отличните отношения между България и Бавария.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Фани Герджикова 22 Фани Герджикова преди 6 месеца Профил на трол?
  МНОГО СА ДОБРИ РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА ПАРТИЯ ГЕРБ. Те изразяват своето мнение срещу ретроградните сили на комунизма в родната България и техните вождове- маститата приватизаторка и милионерка Курнелия Нинова и подопечният й богат гарнизонен о.з.офицер Гумен Гадев, наричан още Грипена или Фърчилото. Никога комунистите и социалистите от БСП няма да сторят нещо добро за държавата. Това са демонично зли, ж виж още ›› естоки и садистични хора. Вижте само Крум Зарков- защо по форумите го наричат КРЪВОЛОКА? Защото дядо му е бил инквизитор-генерал от комунистическата Държавна сигурност, душегубката на тоталитарната тодорживкова България. В мазетата на Лъвов мост са рязали кожа от живи хора, живи са ги сварявали в "банята", умирали са в страшни мъки, защото не харесвали комунягите и другарите им от СССР. Никога не посягайте към бюлетината на убийците от БСП, в която се подвизават и техните деца и внуците им. Те ще ви ограбят безжалостно и ще ви захвърлят в отчаяние и бeзпътица, както е ставало всичките пъти когато на власт е била БСП!
 • Боко Мазника от БРЕГ 21 Боко Мазника от БРЕГ преди 6 месеца Профил на трол?
  Г-н Министър-председател Борисов , комунистите озверяха ! В първите им редици по булевардите и магистралите са мутрите и бандитите ! Защо им казахте колко милиарда е резерва ? Знайте , че ако не вземете мерки , ние българите ще излезем срещу тях и ще ги размажем ! Така не може да продължава ! Имаме полиция и жандармерия ! Да си изпълнят служебните задължения и да изметат тази сган ВЕДНАГА !!
 • Анонимен 20 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Браво, Борисов!
 • Анонимен 19 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Тиква Хвалипръцко !
 • Анонимен 19.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  От коя кофа за боклук те изтърваха, бе пишлеме несусвестно?
  : 1 !
 • Антон Тодоров 18 Антон Тодоров преди 6 месеца Профил на трол?
  И кога му остава време да прави свирки като по цял ден реже лентички? Тоя пИдал сигурно не спи и само се чуди от къде да намаже още комисионни, подкупи и проценти. Майка му е трябвало да го кръсти Далавер Борисов!
 • Анонимен 18.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Гей-Пеерас , ти и по свирките ли вече си специалист ? Хайде , скрий се , че си много гнусен и вониш отвратително.....
  : 6 !
 • ИДЕ ВИДОВ ДЕН! 17 ИДЕ ВИДОВ ДЕН! преди 6 месеца Профил на трол?
  ПОСМАЛИ МАЛКО, МАНГО БОРИСОФ! И НЕ ГЕПИ КАТО ЗА СВЕТОВНО! ЗНАЕМЕ ЗА ДАЛАВЕРИТЕ ТИ И ШАЙКАТА ТИ!
 • Ева Нинова 17.1 Ева Нинова преди 6 месеца Профил на трол?
  Явно и тебе са те изтървали от лудницата...на видовден
  : 0 !
 • Анонимен 16 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Бойко, само така, започвай да откриваш по 5 (пет) немски завода на ден - Мерцедес, БМВ, Ауди, Фолксваген, Порше и всичко това за един ден, за да им докажеш че го можеш и да не те броят за Винету .
 • Анонимен 16.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Шо не пишеш за Опела, бе? Стига с тия мерцедеси и БМВ-та! Щото съм с колело и връткам ПЕДАЛИТЕ ;)
  : 1 !
 • Анонимен 16.2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Щото е френски бе 16.1.. А колкото до съединителите..
  : 0 !
 • Анонимен 16.3 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Да но ... о-пел (та прегракнал) е джендър американски !
  : 1 !
 •  Камо 15 Камо преди 6 месеца Профил на трол?
  ЩО Е ТО КОМУНИСТ И ИМА ЛИ , ОЩЕ , ПОЧВА У НАС ? НЯМА ПОВЕЧЕ ПОЧВА , А ЗА ТОР , ДА НЕ ГОВОРИМ ! КОМУНИЗМЪТ Е АНТИЧОВЕШКА КЪРВАВА РЕЛИГИЯ / не идеология или учeние !/ ! Тя ПРОПОВЯДВА - ВСИЧКО ЗА ЧОВЕКА , ВСИЧКО ЗА БЛАГОТО НА ЧОВЕКА ! ЧОВЕКЪТ - ТОВА Е КОМУНИСТЪТ , ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА ЧОВЕКОПОДОБНА МАСА , ЛАБИЛНи , ТРУДЕЩИ СЕ ,ПОТЕНЦИАЛНИ ВРАГОВЕ , БЕЗПАРТИЙНИ , ЧИЯТО СЪДБА Е БАВНО И БЕЗПОЩАДНО виж още ›› ЕЛИМИНИРАНЕ - БАВНО ИЛИ НЕ , СЪГЛАСНО РЕВОЛЮЦИОННАТА ОБСТАНОВКА ! МНОГО ПОЛЕЗНИ СА БЕЗПАРТИЙНИТЕ КОМУНИСТИ, ОСОБЕНО ОПАСНИ - ВРАГОВЕТЕ С ПАРТИЕН БИЛЕТ ! ДОПУСКАТ СЕ ЛИЦЕМЕРИЕ , ЛЪЖИ , КЛЕВЕТИ , ФИЗИЧЕСКИ УБИЙСТВА ЗА БЛАГОТО НА ПАРТИЯТА ! ДОПУСТИМИ СА 'РЕВОЛЮЦИОННИ КОМПРОМИСИ' , КОГАТО ПАРТИЯТА Е 'НА ЗОР' ! КОМУНИСТЪТ , ОБАЧЕ , НИКОГА НЕ СЕ ПРОМЕНЯ ! ТОЙ Е КОНСТАНТА ДО СМЪРТТА СИ , ПРИМЕРНО - БИЛ КОМУНИСТ И СТАНАЛ СОЦИАЛИСТ , ТОВА Е , АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО , ПОРАДИ ГЕННИ ПРИЧИНИ ! ЗАБРАНЯВАНЕ СЪС ЗАКОН НА КОМУНИЗМА Е БЕЗМИСЛЕНО , СЛЕДОВАТЕЛНО........
 • Анонимен 15.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  15. Тази слуз се нарича Циклоп, психично болен мутант, хейтър, задна бърсалка на Мавъра Теменужен и главен агитатор за изборите на циганския катун на Гнома !
  : 4 !
 • Анонимен 15.2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Смрадлив папагале 15.1 , можеш ли нещо друго да напишеш ? Знаеш ли , че си върхът на тъпотията ? Желаем ти още по-голями успехи срещу бесипето !
  : 5 !
 • ciklop50 15.3 ciklop50 преди 6 месеца Профил на трол?
  15.2 Предизборната ни платформа : искаме Бат Ваньо за премиер, искаме Циганин да управлява България ! Така каза Гнома .
  : 0 !
 • Леля ти Мара 14 Леля ти Мара преди 6 месеца Профил на трол?
  Бочко, на нашата улица смениха две български павета с две немски павета, та ела леля да отрежеш лентата !
 • Коста 14.1 Коста преди 6 месеца Профил на трол?
  И у наше село изкопаха геран, та и него да открие, заедно с Горанчо .
  : 4 !
 • И. Ченчев 14.2 И. Ченчев преди 6 месеца Профил на трол?
  до 14, 14.1 и другите тъпанари от Посрано 20...Наивни тъпи тролове на комунистическата БСП, само няколко сте, но осирате целия форум. Знаем, че някой ви кара да запълвате интернет пространството с глупави писания, но освен че ставате противни за четене, добре оплесквате и имиджа на този, който ви плаща- комунистите! С простотиите си показвате, че тези, които ви плащат, са още по- тъпи от вас, защо виж още ›› то вашето лигаво плюене цапа тяхното лице! Така народът съвсем ще ги отсвири от политиката! Хората не са глупави, че да се връзват на идиотските ви драсканици. Вашето мнение няма значение! Изборите го показват!
  : 0 !
 • Анонимен 13 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Е*аси мамата, е*аси!!! Къде ги има тия 3650 германски завода в България, че нещо не ги виждам??? То няма толкова градове в България, камо ли заводи. Камо ли германски!!! Така де, щото за има-няма 10 години управление на Бойко Борисов, по 365 дни в годината, това прави поне над три хиляди завода досега!? Хайде, ако речем че събота и неделя си почива, както на националните ни празници, пак ще са над виж още ›› три хиляди!!!
 • Анонимен 13.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Що за глупости, Мунчо? Пак си хванал безсъние.
  : 0 !
Нагоре
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...

Последно в Актуално