Борисов се похвали: Всеки ден откривам германски заводи в България

8944
Борисов се похвали: Всеки ден откривам германски заводи в България
Снимка: Министерски съвет

"Имаме покана от Мюнхен септември месец да покажем всичките заводи с целия немски бизнес, с български гозби, както Шрьодер каза, че много ги хареса. Двустранните отношения между България и Германия са отлични, със стратегическа важност, а връзките с Бавария са най-активните и динамично развиващите се сред германските федерални провинции".

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с министър-председателя на Свободната държава Бавария д-р Маркус Зьодер, която се състоя в Държавната канцелария на Бавария в Мюнхен. Разговорите между Борисов и Зьодер бяха продължение на успешната и продуктивна среща, която двамата проведоха в София в началото на май. Днес във фокуса на обсъжданията бяха икономиката и инвестициите.

На Борисов са му по-важни заводите, отколкото да обясни за по-високите партийни субсидии

Защо партиите в България всъщност вземат по 13,23 лева на глас, а не по 11 лева, както би трябвало? Отговор на този въпрос Actualno.com...

Зьодер отбеляза, че е впечатлен от това колко много немски заводи се откриват в България. "Откривам всеки ден немски заводи в България", похвали се премиерът при посрещането му.

Хората искат сигурност, високи доходи, искат да виждат развитие, ние това правим в момента. Лозунги не трябват, а фабрики, инвестиции, индустриализация, каза премиерът Борисов. Той изтъкна, че много немски заводи са направени в България, особено в автомобилната индустрия, които освен, че се създават, в последствие разширяват производството си.

"Толкова вече сме обвързани с германската автомобилна индустрия, че сме семейство", отговори премиерът на въпрос дали си намигаме с германската автомобилна индустрия. „Не си намигаме, ние се целуваме и се обичаме. Даже много повече“, коментира той.

„Дали е фар, мигач, маншон, носач, спирачка, камера за видеонаблюдение, антиблокинг система, кормилни уредби, дистанционно, стъкла - всичко се произвежда в България. Само един мотор ни трябва да ни докарат. Шаситата, спирачните маркучи, целия кабелаж - това намигане ли е, това е мощна индустрия“, посочи Борисов.

„Много немски заводи се направиха в България, особено в автомобилната индустрия, на всички нива. Заводът, който открихме в Шумен, е с най-мощната преса, каквато има в Германия и в Япония“, изтъкна той.

Борисов: Все повече успели, млади, знаещи и можещи хора се връщат от чужбина

Все повече успели, млади, знаещи и можещи хора започват да се връщат от чужбина. Това стана ясно от думите на министър-председател...

„С баварските колеги работим много не само за инвестиции, но и за обучението и за преминаването към по-високо ниво технологичен клас“, обяви премиерът. „За целта имаме покана от Мюнхен през септември да представим всички заводи в машиностроенето, електрониката и индустрията с 30 - 40 секундни видео презентации на немския бизнес, така че да съединим максимално икономиките на Бавария и България“, съобщи Борисов.

Българският министър-председател отбеляза, че се работи активно за повече контакти между българския и баварския бизнес, така че двете икономики да бъдат максимално съединени. Те ни харесват, знаят, че сме стабилна и дисциплинирана държава, ние сме семейство във всяка една сфера, добави Борисов и акцентира върху ползотворното сътрудничество с много други федерални провинции.

Българският премиер изрази очаквания за засилване на икономическо сътрудничество. "Придаваме голямо значение на доверието на баварския бизнес за търговия и инвестиции в нашата страна, и полагаме усилия в тази посока", подчерта Бойко Борисов. Той добави, че за страната ни е от изключителна важност разширяването на присъствието на български продукти на баварския пазар в перспективни сектори като електрониката и електротехниката, машиностроенето, химическа промишленост, селското стопанство и др.

"Стремим се да развиваме иновативни производства с висока добавена стойност и да подобряваме възможностите за развитие на технологиите", каза още Борисов пред Маркус Зьодер.

Българският премиер заяви, че страната ни активно работи за още по-добри условия за привличане на инвеститори, включително чрез реформиране на професионалното образование и подготвянето на квалифицирани кадри, чрез намаляването на административната тежест и развитието на индустриалните зони.

Борисов: Врабче да мине над Черно море, радарите го засичат

Имаме 100% контрол над акваторията на Черно море. Врабче да мине, радарите го засичат. Това заяви премиерът Бойко Борисов.  Борисо...

Според него трябва да се работи и с българите, които са в чужбина. „Когато знаят за новите заводи, които се откриват, че за мениджъри и за високо квалифицираните служители има подобни на тукашните заплати, да могат да бъдат при близките си и да си ги прибираме в България“, коментира Бойко Борисов.

Маркус Зьодер предложи да се организира Икономическа вечер на България в Бавария, която да е още един израз на отличните отношения между България и Бавария.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Осъдиха бившия депутат от ДПС Димитър Аврамов за подкуп

Бивш човек на Радев: Боричкат се две козлета, но всички на моста ще паднат във водата

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика