Борисов: В Добрич и Плевен ще чистя всичко до корен

15551
Борисов: В Добрич и Плевен ще чистя всичко до корен
Снимка: БГНЕС

Резултатите на ГЕРБ са много добри за състоянието, в което влязохме в тази кампания, заяви премиерът Борисов в Брюксел. След изборите за Европейски парламент лидерите на страните-членки на ЕС обсъждат резултата от гласуването и започнат процеса по номиниране на ръководителите на институциите на ЕС.

За мен днес аплодисментите в ЕНП са, че сме победили друг лидер в ПЕС. Няма как социологическите агенции да са засичали преднина на БСП. Това са 7%. Видяхме къде са отишли парите за медии, социолози, политолози и т.н. Резултатите на ГЕРБ са много добри за състоянието, в което влязохме в тази кампания. Ние сме първа политическа сила сред работещите, младите, интелигенцията. Губим при тези над 60 години и ниско интелигентните – тези без образование, каза премиерът Бойко Борисов преди заседанието на лидерите на ЕС.

Любителски театри се събират в Каварна

За седмица Каварна отново ще е домакин на XXII Национален фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2019&ld...

По повод на оствката на Корнелия Нинова, Борисов каза: "Не се вглеждам в другите партии, а в моята. Следващите дни ще кажем какво правим и как".

Той обяви, че в консултациите за председател на ЕК ще се обсъждат много имена. "В консултациите ще се прехвърлят много имена. Сега виждате, даже и с Орбан ще се виждам – той е безспорен антикомунист. Тези, които говориха срещу него, завършиха в своите държави на 3 и 4 място, а той разгроми с 51%. Ние сме приятели от 20 години. Нормално е социалистите да искат техен кандидат, нормално е ние да се борим за нашата кандидатура. В следващите часове ще се говорят много неща. Това ще бъде едно надбягване и които успее да си задържи коня, както аз си задържах партията и я пуснах последните две седмици и победиха с много, те казват нараснахме, не са нараснали, вижте си резултата", каза Борисов, цитиран от Нова телевизия.

Борисов заяви, че Мария Габриел е събрала най-голям брой преференции: "Мария Неделчева направи една доста добра кампания. Разликата между нея и оставащите кандидати беше потресаваща в нейна полза. Най-много преференции на тези избори има Мария Неделчева". Премиерът обяви, че Лиляна Павлова е събрала голям брой преференции на европейските избори. "Това показва, че партията я обича, справила се е добре за европредседателството", добави той.

"В Добрич и Плевен ще чистя всичко до корен. Там можете да бъдете сигурни", закани се още Бойко Борисов.

Съдът в Добрич предаде на Франция осъден за скиминг

Окръжният съд в Добрич допусна предаването на 30-годишен мъж от силистренското село Айдемир на френските власти за изтърпяване на 3 год...

Припомняме, че според информацията преди окончателните данни на ЦИК, ГЕРБ е с над 10% преднина в 9 града, ДПС - в 4, а БСП - в 3. БСП е първа политическа именно в Плевен и в Добрич.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика