X
 
 

Корнелия Нинова е подала оставка пред Националния съвет на БСП

4579 19
Корнелия Нинова е подала оставка пред Националния съвет на БСП
Снимка: БГНЕС
Председателят на БСП Корнелия Нинова е подала оставка пред Националния съвет на Столетницата, който днес (28 май) се събра на извънредно съвещание заради резултата от европейските избори, съобщава в. "24 часа".

Действията на Нинова противоречат на изреченото на пресконференция от нея вчера (27 май), когато каза, че още не е в оставка и първо ще се определят правилата за избор на нов председател на червената партия. Идеята, лансирана от Нинова, е изборът на нов председател да стане от всеки редовен член на БСП т.е. един вид пълна вътрешнопартийна демокрация.

Свиленски отрече, че Нинова готви мащабна смяна на хора в БСП в своя полза

Корнелия Нинова заяви своята воля за явяване на нови избори в БСП и искане на нов кредит за доверие. Това заяви зам.-председателят на Б...

Сега вътрешната опозиция на Нинова е поискала оставка на цялото Изпълнително бюро, а по устав трябва да бъде избран временен лидер, докато тече процедурата за организация на конгрес. Самата Нинова настояла да се направи бърз конгрес, като се посочва срок от 15 дни.

Още преди старта на заседанието, един от явните противници на Нинова - Атанас Мерджанов, поиска тя да подаде оставка преди да се правят каквито и да правила за избор на нов лидер и да се назначава конгрес. "Политическата отговорност е присъща на лидерите и се изненадвам, че така се бяга от нея. Трябва оставка. Скандално е замитането по този начин на темата и е противоуставно това, което се предлага от ръководството", заяви Мерджанов, който се присъедини към хора като Михаил Миков в критиките, че БСП е излязла от парламента и е останала толкова дълго време извън него.

Като провал за БСП определи резултата от изборите Антон Кутев. За втори път губим спечелени избори, за съжаление, каза той. Кутев поиска да има "рязка промяна в начина, по който работим". БСП не може да бъде лидерска партия, смята той, но уточни, че това не означава, че Нинова не може да бъде лидер и поиска промяна в устава.

Искам да се носи политическа отговорност за това, което се случи на изборите, каза лидерът на социалистите от Пловдив-област Георги Гергов. Няма опозиция в БСП, има здравомислещи хора и няма да позволим някой да си прави каквото иска в БСП, отсече Гергов.

Преференции издигат Станишев в евролистата на БСП?

Сергей Станишев става втори с преференциалния вот, съобщават от "24 часа" според предварителните данни от протоколите на изборните коми...

Гергов критикува Нинова и, че е отишла по едно и също време с президента на празника на Асеновград и така го политизирала. Припомняме, че точно събитието в Асеновград беше посочено от Бойко Борисов като пример как ГЕРБ "била накуп" и Румен Радев, и самата Нинова.

6 месеца се старах да не преча, но не съм доволен нито от воаяжите, които се направиха, нито от схемите, които се готвят, допълни той. И критикува, че анализът се прави преди излизане на окончателните резултати от изборите. Очевадно е, че губим, искаме пълен анализ. Свиква се конгрес и той решава какво ще правим, каза още Гергов. Но не можем да прехвърлям от болната глава на здравата и да се караме с хората по места. Отговорността трябва да се носи отгоре, категоричен беше той.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Руски специалист в командировка 11 Руски специалист в командировка преди 7 месеца Профил на трол?
  Вие българите не сте народ, а най-глупавото племе на планетата. По-глупави сте дори от южноамериканските индианци, които никога не са излизали от джунглата и не са виждали градове. Заслужавате си робството от турците. Освободихме ви а, вие пак паднахте под турско робство.Който не вярва да чете коментарите по-долу.
 • Анонимен 10 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  разгеле - мутромилюционера и (п)резидента кога ????
 • ГЕРБСП 10.1 ГЕРБСП преди 7 месеца Профил на трол?
  Без Лустрация не става,всички партии са бъкани с БКП руски ибрици.Новината нито е добра, нито е лоша. Ще е добра тогава, когато един прекрасен ден "Държавен вестник" съобщи, че БКП във всичките й терористични разновидности е забранена заради човеконенавистна идеология и престъпления срещу човечността и българската нация. "С комунисти не се разговаря."
  : 0 !
 • Анонимен 9 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  сега е ред на другата любима лайкучка на мутрата да я изберат - майчето манолова ще им дига рейтинга като хрътката милиончева дето ще ни държи у кереча в ЕП с пееФски и жамбашки
 • Анонимен 8 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  корнелия ще запомним с това, че по московска заповед изигра картата с истанбулската конвенция и нанесе тежки щети в по темите за домашното насилие и защита на жените и децата и равноправно в заплащане на жените - няма да липсва - популисти и руски ибрикчии с лопата а ги ринеш тук
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  дали ще я погнат и пораследват от къде е взела мангизи да купи скъпото жилище на отрочето си във Манхатън и имотчето в Зимбабве , ама надали - като свински черва са обвързани в руския свинарник
  : 0 !
 • Победи статуквото на олигархията 7 Победи статуквото на олигархията преди 7 месеца Профил на трол?
  МИЛИОНЕРЪТ ГЕРГОФ ИГРАЕ С МИЛИАРДЕРА БОРИСОФ. Интересно е доколко са интимни и дали има повече от прегръдки и целувки. Преебани са бабичките и дядовците построили България. Младите им е през оная работа, щото в главите им са смартфони, фейсбуци и наркотици.
 •  дано повлече крак биволицата и да завлачи и тиквата 6 дано повлече крак биволицата и да завлачи и тиквата преди 7 месеца Профил на трол?
  на Борисов да му лъсне заникът - ортаците му от БСП да спрат да му помагат, ами да преминат към разкрития за общия механизъм за корупционните пари , по който заедно се подпомагаха в краденето от самото издигане на Борисов в политиката от страна на старите пушки в местната червена армия
 • да живее СТАТУКВОТО - да ги има руските енергийни Далавери 5 да живее СТАТУКВОТО - да ги има руските енергийни Далавери преди 7 месеца Профил на трол?
  Всъщност тия избори не бяха нещо различно от досегашните, единствената интрига беше дали първият ешелон на БКП, кретените и крадците от Позитано-20 ще изместят втория ешелон от БКП -ГЕРБ!
 • Анонимен 4 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Курнела разнищи соцпартията и изпълни заръката на черния мавър от Драгалевци.
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Ники Кънчев: Има логика...
  : 1 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Това е първият комунист е нас и по света , за всички времена , който си подава оставката ! Не вярвам ! Намислила е нещо и то ще лъсне.......
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  комунист майка си продава, но власт не сдава! с кръв били я взели, с кръв ще им я отнемат...
  : 0 !
 • ciklop50 2 ciklop50 преди 7 месеца Профил на трол?
  От радост тъпия Циклоп и Свинаря ще се подмокрят ! Кой ли злобен ще дойде на нейно място, та ще захапва Тиквата всеки час ?
 • Боко Мазника от БРЕГ 2.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 7 месеца Профил на трол?
  Явно и тебе са те изтървали от лудницата.
  : 0 !
Нагоре