Борисов в спор с журналист: Аз медии не викам, имам си Фейсбук (ВИДЕО)

21099
Борисов в спор с журналист: Аз медии не викам, имам си Фейсбук (ВИДЕО)
Снимка: Facebook/ Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов и репортер на bTV влязоха в сериозен спор на пътя край Искърското дефиле. Борисов е на инспекция след срутището на пътя в четвъртък, като излъчваше на живо във Фейсбук.

В началото на място бяха репортери на БНТ и Нова ТВ, а по-късно при премиера отиде и репортер на bTV. Тя започна да му задава въпроси относно състоянието на пътя, а Борисов изтъкна, че преди това е говорил с нейни колеги отново същото.

То има Ваши телевизии, ама ние не сме от Вашите”, каза репортерката и намекна, че колегите й са били поканени на събитието.

„Аз не каня вече медии, имам си живо включване… Има много зависими журналисти, които не са зависими от правителството ,правят си някакви поръчки и не искам да си хабя нервите”, каза Борисов.

След това започна спор относно парите, които отпуска правителството за общините в региона – дали се дават само на кметовете на ГЕРБ или на БСП, както и какво е направено в Северозапада.

Борисов отчете, че се заделят десетки милиони за ремонти по старите трасета, може би над 10 млн. лв. ще отидат за свлачища. Той обърна внимание на тежките условия, в които се работи и уточни, че през нощта не се работи.

"Няма смисъл да се рискува човешки живот за ден разлика. Важно е бързо да се разчисти, но при спазване на всички мерки за безопасност", настоя премиерът и допълни, че "за съжаление такава е природата в България".

Журналист: Бойко Борисов е поръчал на Христо Иванов акциите в Росенец

Бойко Борисов е поръчал на Христо Иванов акциите в Росенец, твърди журналистът от Либерта Стоян Тончев. Той изказа хипотезата си първо ...

В понеделник вътрешният министър Христо Терзийски ще свика междуведомствената комисия по бедствия и аварии, защото има подобно свлачище над Благоевград. За него ще са необходими около 4-5 млн. Може би има и още 5-6 подобни належи. В сряда ще издадем постановление и веднага ще дадем на кметовете да работят. Може би над 10 млн. лв. ще отидат за ремонти на срутища. Трябват мрежи, чистене, изтъкна Борисов.

Премиерът уточни, че при пътя за Рилския манастир ще сложат тунелна шапка и така ще решат проблема със срутище, което е над 100 метра. Той заяви, че има няколко инвеститора за прохода "Петрохан", като вече имат проект и се върви към публично частно партньорство, като възможността е за един тунел, който ще се изплати.

Регионалният министър Петя Аврамова коментира, че ще обезопасят и скатовете на 200 метра около срутището в Искърското дефиле, а вторият етап ще има дълбоко анкериране. Министърът допълни, че ще запълнят всички пукнатини и поясни, че активно се работи по ремонта на пътя за Ботевград.

Борисов разпореди в понеделник министърът на околната среда и водите Емил Димитров, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и кметовете на Варна и Бургас да успокоят населението и да не се притесняват от сух режим, увери Борисов.

Огромно срутище затрупа изцяло път към София през Искърското дефиле

Второкласният път при село Елисейна за София в Искърското дефиле е затрупан – в района на община Мездра. Паднали са около 1500-20...

Относно нерегламентираните сметища премиерът заяви, че са се появили нови, като напомни още и за почистването на река Искър. По думите му, колкото и да се чисти, ако сами не пазим, няма на кого да се сърдим.

"Трябва да се пази. Всеки като си отнесе торбичка и я хвърли, после на кого се сърдим. Когато отидат българите в чужбина не хвърлят по този начин", коментира Борисов.

Борисов настоя още да има по няколко обособени инструктажа за алпинистите на ден. Много е опасно, всеки, който е добронамерен, може да види в какво състояние са скалите. Може да видят горе момчетата къде работят и в какви условия. Лесно се приказва, категоричен бе министър-председателят.

Той допълни, че по трасето трябва да се чистят камъните между два и три пъти на ден. Единственият шанс да се предотврати такова нещо, е да отрежем с 45 градуса наклон. Това са милиарди и по-лошото е, че след това ще тръгнат свлачищата. Трябват мрежи, трябва да облечем колкото може повече скалите, настоя премиерът Борисов.

За предизвиканото свлачище Борисов отново посочи природата в България и настоя да се оправи максимално бързо - до сряда да бъде готово.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Няма да дадем държавата да се управлява от Пеевски: ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1

"Пръстен не целуваме": Манолова обясни защо отива на избори с Ваня Григорова

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com