X
 
 

Борисов за хазарта: Ако докладът на инспекцията е верен, ще имат проблем много хора

16416 36
Борисов за хазарта: Ако докладът на инспекцията е верен, ще имат проблем много хора
Снимка: БГНЕС
Ако докладът, който прави Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) в Комисията по хазарта е верен, ще имат проблем много хора. Това предупреди премиерът Бойко Борисов преди редовното правителствено заседание, цитиран от БГНЕС.

Министър-председателят съобщи, че от няколко дни, докато е бил на срещата в Давос, в публичното пространство са се ширели дълбоки неистини относно това, че някой има идея да национализира частен хазартен бизнес. Борисов заяви, че на неговото бюро е имало доклад на АДФИ, в който се казва, че са засечени разлики от неплащане на такси за стотици милиони. В този доклад обаче никъде не фигурира името на футболния клуб "Левски". И в тази връзка премиерът недоумява каква е връзката.

За да успокои феновете, Борисов заяви, че ще се срещне утре с тях на разговор, както го прави със всички. По време на срещата Борисов ясно и на феновете ще каже, че не става дума за укриване на доклад.

Дали е виновна Комисията и дали ще бъдат осъдени, ще стане впоследствие ясно, тъй като в момента по проверката се работи на пълни обороти. Едно обаче е сигурно - никой на никого няма намерение да взима фирмата, още по-малко да се национализира. Ако има нарушения, ще му се вземе лицензът. Къде е национализацията, попита още Борисов.

Васил Божков за закона за хазарта: Да вземем от един да дадем на друг - това ли е грижата за здравето на нацията?

Законът е такъв, какъвто е. Не може да се нарушава Конституцията по целесъобразност. "Не може да вземем от един да дадем на друг &ndash...

Какво ще стане с промените в Закона за хазарта?

Премиерът е възложил на министъра на финансите Владислав Горанов и на председателя на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, ако се стигне до гласуване на промените в Закона за хазарта, да бъде изразена позицията на ГЕРБ.

„Ние можем да подкрепим, изрично трябва да бъде вписано, че не може да се отдава на концесия, да се аутсорсва и преотдава и трябва да бъде в забранителния списък за приватизация, да е сигурно, че абсолютно никой друг освен държавата, няма да се занимава с тази дейност. Внушението е, че трябва едва ли не да се вкарат други играчи в този бизнес. Ако този доклад е верен, ще имат проблем много хора. Ако не е, няма от какво да се безпокоят. Ние сме изпълнили нашето задължение да изпратим, да се провери и да се констатира и това го правим в много фирми, в много компании и места. Сега е дошло времето на проверката тук“, добави още Бойко Борисов, цитиран от агенция "Фокус".

Припомняме, че промените в Закона за хазарта, с които се определя каква такса се плаща (чл. 30, ал. 3 от Закона), бяха приети през 2014 г. по предложение на Йордан Цонев и група Народни представители от ДПС и БСП.

Мнението на Васил Божков

"Национална лотария": Частните лотарии не са нарушили закона

"Днешното изявление на директора на Агенцията за държавна финансова инспекция Георги Начев потвърди, че частните оператори в игралния б...

Законът е такъв, какъвто е. Не може да се нарушава Конституцията по целесъобразност. "Не може да вземем от един да дадем на друг – това ли е грижата за здравето на нацията?". Така бизнесменът Васил Божков коментира темата с новия законопроект за хазарта, предложен от Валери Симеонов.

Знаете, в мотивите на законопроекта е записано, че една от целите е осигуряването на повече пари за Спортното министерство и програмите му за насърчаване на физическото възпитание и практикуването на спорт "от различни групи на населението, развитие и насърчаване на учащите, включително деца в риск, към системна физическа активност".

Изпълнителният директор на "Национална лотария" Димитър Ганев коментира по-рано темата с финансирането на "Левски". Ние сме в клуба за по-малко от 13 месеца – в "Левски" са постъпили малко под 19 млн. лева за този период от компании на г-н Божков, посочи още той. Има и още 5 млн. лева, които са под форма на дългосрочно финансиране от "Национална лотария" със срок до 2023 година, когато ще се вземе решение дали да бъдат вкарани в основния капитал, подчерта Ганев.

Развитието по темата четете в тези материали.

Actualno.com

Етикети:

 • Мюре 17 Мюре преди 1 месец Профил на трол?
  Измамата на ГЕРБ действа ! За да се измъкне от батака ГЕРБ сложи на въдицата примамката ХАЗАРТ и балъците клъвнаха ! Така сега никой не говори за язовири, води, радиоктивни боклуци, внос, бали, горене в ел.централи ... Бурята отмина . Плебса е доволен !
 • Анонимен 16 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Бегай бе айдук ебем ти майката
 • Анонимен 15 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Как така " ако " е верен доклада? ББ няма доверие на инспекцията ли? А Божков се бори с нокти и зъби, не е лесно да искат да ти вземат милиончетата, Че чак и конституцията набърка, черепахата.
 • Октомври 14 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Другарят Октомври /Македонеца/ е ЕДИНСТВЕНО И САМО НА БЪЛГАРИЯ. Та стигне ли се 13.2 и вие разбира се , че ще тръгнете да ги браните. Само , че изобщо скрупули няма да има. КОЛКОТО ВРАГОВЕ НА НАРОДА И СЪУЧАСТНИЦИ ТОЛКОВА. ВСИЧКО СЕ НАЛАГА ДА БЪДЕ НАКАЗАНО ПОДОБАВАЩО. ВСИЧКО БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ако ИМА И ТАКЪВ роднина на Другарят Октомври. ТОВА Е ПОЗИЦИЯ СТОМАНА.
 • Анонимен 13 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  СЕГА ЗА НАРОДЕН СЪД СА ВСИЧКИ МИНИСТРИ , ЗАМЕСТНИК ТАКИВА , СКЕРТАРИ НА ВСИЧКИ КАБИНЕТИ ОТ 1989 ДО ДНЕС . ВСИЧКИ ПРЕЗИДЕНТИ , ВИЦЕПРЕЗИДЕНТИ , ВСИЧКИ ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ , ЗАМЕСТНИК ТАКИВА , ВСИЧКИ УЧАСТВАЛИ В ПРИВАТИЗАЦИЯТА И ВСИЧКИ ДУПЕТАТИ , ВСИЧКИ МВР ШЕФОВЕ , ВСИЧКИ УЧАСТВАЛИ В РАЗБИВАНЕТО НА АРМИЯТА.
 • Анонимен 13.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  ВСИЧКИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ИЗЕДНИЦИ , ВСИЧКИ КМЕТОВЕ , ОТ СОФИЯ ДО СЕЛО КЛЮЧ. ВСИЧКИ ПОЛИТОЛОЗИ , СОЦИОЛОЗИ , журналя ЦЯЛОТО АНТИбнт , бтв....... ВСИЧКО. ИЗПУСКАМ НЯКОЯ ВРАЖЕСКА ГРУПА КОНФИСКАЦИЯ НА ЦЯЛОТО ИМУЩЕСТВО ТОВА Е ПРОМЯНА И ПРИ ТОВА ВСИЧКО ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРШИ С Р. ЯРОСТ /3 СТЕПЕНИ Октомври/
  : 6 !
 • Анонимен 13.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  АЙДЕ БЪЛГАРИЯ НАЛИ ЗАГИВАЛА БЕ. Е , АМА ЖАЛИТЕ НЕШО МНОГО УБИЙЦИТЕ НА ТАЗИ БЪЛГАРИЯ БЕ ? ЩО ГИ ЖАЛИТЕ ТАКА , АМИ АКО СЕ СТИГНЕ ДО ТАМ ТО ВИЕ ЩЕ СИ ДАДЕТЕ И ЖИВОТА ДА ИМ ПАЗИТЕ ТЕЛЕСАТА. ТА СЕГА НЕ СТЕ АМРОФНА МАСА ТЕХНИ СЪУЧАСТНИЦИ. ШИЗО ИЛИ НЕ ТОЧНО ПРОСТО КАКА корни да БУТНЕ БРАТО бойко и ТЯ ДА КРАДНЕ Е БОРБАТА. ХАХАХАХ РАЗКРИТИ И ИЗОБЛИЧЕНИ.
  : 8 !
 • Октомври 12 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  А , шом Народа / Член*5/ е ПАДНАЛ В КАПАНА НА ТАЗИ ХУНТА то значи ДА ИЗМИРГА БЕ. Има това право. Ха нинова ще спасява НАРОДА ОТ УР*ЛИВИЯТ И БРАТ борисов бойко. ХАХАХАХА Или СЪУЧАСТНИКЪТ му сидеров или вярната му ПОДЛОГА слави трифонов ? ХАХАХАХАХА. И*ЗМЕТ ДЕГЕНЕРАТСКА И ПРЕДАТЕЛСКА.
 • Октомври 11 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Поредният заговор е разкрит. Съществото представящо се за / академиците/ е Същество от АНТИСОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА партия. ПИШЕ ВЕРНИ НЕЩА с цел вътршеноПАРТИЙНИ ИЗГОДИ. Тоест ДА СЕ ЗАМЕНИ герберастката сГ*н с бспарска такава. Демек от трън на глог. А АНТИбсп Е ДОСТА ОТГВОРНА ЗА ВСИЧКО НАПИСАНО ОТ ТОВВ МРЪСНО СЪЩЕСТВО/ академиците/
 • Анонимен 11.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  И възраджане са бспарски подологи. ПРОСТО ТОЗИ ПЛАН Е И ЗА СПАСЕНИЕ НА борисов. НЕКА ИЗСЪХНЕ НА ТОЗИ СТОЛ. РАЗБИРА СЕ КАТАСТРОФАТА ИДВА В ПЪЛЕН МАЩАБ. И ПОНЕЖЕ АМОРФНАТА МАСА СЪУЧАСТНИЦИ НА ДРУГИЯТ КЛОН НА ТАЗИ ХУНТА Е ДОСТА СИЛЕН И ЯВНО Е НЕИЗБЕЖЕНА. ДА ИДВА ТОГАВА.
  : 6 !
 • Анонимен 10 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  F....F 10111989 F...F AND **LL. Ама друг път. С ТАЗИ АМОРФНА МАСА ПО ДОЛУ И оДъБИЛЕНИЯТ ВСЕ ПО ОРЕДЯВАЩ НАРОД борисов бойко е спокоен , че ще ПРЕЯЖДА С ЛУКАНКИ И ПАРМЕЗАНИ ПОНЕ ОЩЕ 200 ГОД. Да се очаква от ГЕШЕВ И подобни , че ще накажат за нещо борисов е повече от АБСУРДНО.
 • Октомври 9 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Значи Антисоциалистическата пасмина не може да спори с мен независимо , че са цяла орда сега. Вие измек*ри дегенерати и предатели сериозно сте си помислили , че съм трол на антон кутев , онези плазм*дии от атака също си мислеха , че съм техен. Но аз ВИ МРАЗЯ ВСИЧКИТЕ , ЗАШОТО СТЕ ХУНТАТА ДЕГЕНЕРАТИ И ПРЕДАТЕЛИ. ЗАШОТО СТЕ ХУНТАТА ВРАГОВЕ НА НАРОДА и на мен .
 • Октомври 9.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  И чрез този от снимката заедно с патрОтите плюс атака водите България КЪМ КАТАСТРОФА. И понеже борисов е много усърден в това начинание и вие сега да го спасите като подаде оставка.Та и вие нещо да облажите. Да точно ВИЕ ХУНТАТА 10111989 ВРАГОВЕ НА НАРОДА РАЗПРЕДЕЛЕНИ В ДЕСЕТКИ ГРУПИРОВКИ /партии/
  : 7 !
 • Октомври 9.2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  И сега главна моя задача е да ви изобличавам вас Антисоциалисти /дегенерати и предатели/ . При така зададените мизерни условия то в интерес на България и НАРОДА е борисов бойко заедно с патрОтите и атака да докарат КАТАСТРОФАТА И ПОСЛЕ НАИСТИНА ДА ДОЙДЕ НАРОДНИЯТ ФРОНТ И СТОМАНАТА. АМА НЕ ВАШИ ПОДЛОГИ ,АНТИбсп МИзерници такива.
  : 6 !
 • Октомври 8 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  АМИ МНОГО ЯСНО ПСЕВДОСОЦИАЛИСТИЧЕСКО Н*ЩОЖЕСТВО 3.5 НЕ СЪМ ОТ вашата п*СМИНА бсп КОЯТО НЕ СЕ РАЗЛИЧАВА ИЗОБЩО ОТ герберастката пас*ина и от КОЯТО И ДА Е П*СМИНА НА ТАЗИ ХУНТА 10111989 ОТ КОЯТО ЗАГИВА БЪЛГАРИЯ . ОБАЧЕ вие сте СЪУЧАСТНИЦИ , А АЗ НЕ.
Нагоре
Последно в Актуално