Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов за скандала между Пеевски и Денков: Нека спорят момчетата (ВИДЕО)

29 ноември 2023, 12:10 часа • 1379 прочитания

Нека оставим тези две момчета да си спорят помежду си - всъщност това е точния цитат. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира днешния спор между Делян Пеевски и премиера акад. Николай Денков. Припомняме, че днес председателят на групата на ДПС изпрати писмо до министър-председателя, в което го нарече "онлайн премиер" и "мащеха на хората"

„Нашият меморандум, или договор за управление, е между нас и ПП. Това, което лидерът на парламентарната група на ДПС и премиера Денков имат като спор, си е тяхна работа. Не е наша“, каза още Бориов. ОЩЕ: Пеевски с писмо до Денков, нарече го "онлайн премиер" и "мащеха за хората"

Заявката на Радев за вето върху бюджета

Борисов изрази мнение и за заявката на държавния глава да наложи вето върху държавния бюджет. „Доколкото помня финансовият министър на президента Радев се казваше Асен Василев. Всеки да си поема отговорност за авантюрите“, каза  Борисов. ОЩЕ: Безпрецедентно: Радев заплаши Асен Василев с вето върху бюджета

Защо ГЕРБ не искат комисия за заплахите срещу Йоловски?

Той коментира и защо ГЕРБ не са подкрепили комисия за заплахите срещу Йоловски като посочи, че не е работа на парламента, защото не е разседващ орган. "Не съм казал, че не е заплашван. Считам, че тази седмица и другата трябва да сме много монолитни, да приемем Конституцията, бюджета и законите, които са толкова важни за страната. Не би трябвало да харчим енергия днес след като вече има разследване, което си тече", обясни лидерът на ГЕРБ. ОЩЕ: Петков и Божанов разследвани за заплаха към Йоловски

Мъжът със скаричката в енергото

Борисов бе попитан за начина на протест на мъжа от Калипетрово, който влезе със скаричка в енергото. „Вчера разглеждахме в партията подобни случаи. Те касаят не само тока, а дори и водоснабдяването. В такива случаи просто трябва да връщат на хората парите“, смята лидерът на ГЕРБ. ОЩЕ: Опече си работата: Когато снегът спре тока, идваш в енергото със скара (ВИДЕО)

Падналите дървета в София

Борисов коментира и защо толкова много време отнема да махнат падналите дървета в София. "Да минат с резачката, да ги извозят с камионите - пет часа работа. Стига сега. Понеже е от промяната,  трябва да го защитаваме и отново започваме, че било страшна виелица, буря, коментира Борисов.

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес