БСП изключи Спас Панчев от парламентарната група

3047
БСП изключи Спас Панчев от парламентарната група
Снимка: БГНЕС

Депутатите от парламентарната група на "БСП за България" взеха решение да изключат от групата Спас Панчев. Те настояват той да напусне парламента, в който е влязъл от квотата на "БСП за България" и да освободи мястото за следващия от листата в Стара Загора.

Другият народен представител - Димитър Георгиев ще замрази членството си в БЗНС "Александър Стамболийски". Той изрази своето желание да остане да работи с парламентарната група за целите и политиките на коалицията "БСП за България". Парламентарната група на левицата прие това решение.

По-рано днес БСП изключи Земеделския съюз "Александър Стамболийски" от лявата коалиция "БСП за България". Решението бе взето на съвместно заседание на Коалиционния съвет, Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на парламентарната група. До днешното решение се стигна, след като в събота на конгреса на земеделците обявиха, че напускат коалиция "БСП за България". Секретарят на парламентарната група на левицата Атанас Зафиров посочи, че причина е намерението на земеделците да участват самостоятелно на местните избори догодина. И още:

"Категорично не сме съгласни с изказаното становище от председателя на Земеделския съюз "Александър Стамболийски", че БСП и коалицията трябва да търсят компромиси с управляващата коалиция. Всъщност това не е нещо ново, тъй като е факт, че в страната, в определени общини, съветниците на Земеделския съюз "Александър Стамболийски" работят заедно с ГЕРБ и подкрепят мнозинствата на ГЕРБ. Мога да спомена и Пловдив, и Видин, Тунджа-община. Това е неприемливо".

БСП изключи ЗС "Александър Стамболийски"

На съвместно заседание на Коалиционния съвет на "БСП за България", Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на ПГ на "БСП за България...

От социалистическата партия призовават двамата депутати от земеделския съюз - Спас Панчев и Димитър Георгиев, да напуснат парламента по морални причини, тъй като вече не са част от коалиция "БСП за България".

Пред БНР Панчев бе категоричен, че това няма да се случи.

"Няма причина да напуснем Народното събрание, защото за нас са гласували и нашите членове на партията, и нашите симпатизанти, и ние ще продължим да защитаваме техните интереси и интересите на избирателите от нашите региони, в които сме избрани".

Спас Панчев увери, че на предстоящия вот на недоверие, внесен от левицата, те ще гласуват заедно с депутатите от "БСП за България".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com