X
 
 

БСП: Извиняваме се на майките, Валери Симеонов да се оттегли

1994 1
БСП: Извиняваме се на майките, Валери Симеонов да се оттегли
Снимка: БГНЕС
Призоваваме Валери Симеонов да се оттегли, извиняваме се на майките. Това се посочва е позиция на ПГ на "БСП за България" по повод избора на Валери Симеонов за заместник-председател на парламента.

"ПГ на "БСП за България" държи да се спазват правилата и демократичните принципи. ПГ "Обединени патриоти", които са получили подкрепа от част от българските граждани, имат право да излъчат свой зам.-председател на Народното събрание по силата на неговия правилник", посочват от БСП.

Каракачанов отново защити Валери Симеонов, пита "защо точно майките протестират"

"Защо точно майките на деца с увреждания протестират? Въпросът отправи вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов в кулоарите...

Водени от това разбиране и като контра-теза на безцеремонното отстраняване на Валери Жаблянов от поста зам.-председател на НС, част от ПГ на "БСП за България" подкрепи кандидатурата на ОП.

"Този вот е институционален и не е нито индулгенция за предишни действия на Валери Симеонов, нито оценка за неговите политически и човешки качества, но нашата институционална дисциплина не може да стои над общественото мнение", се казва още в позицията.

"Обществената реакция е категорична и никакви обяснения няма да бъдат разбрани.Подкрепата ни за Валери Симеонов беше ненужен акт на добра воля и грешка. Извиняваме се на майките, които бяха обиждани и унижавани от него и зад които ние застанахме. Призоваваме го да се оттегли от поста", заявяват от БСП.

По-рано от своя страна Валери Симеонов заяви, че протестите срещу него са намеса в правилата и реда на парламента. Припомняме, че майките от "Системата ни убива" протестираха два дни поред пред Народното събрание, недоволни от избирането на лидера на НФСБ за зам.-председател на Народното събрание.

Симеонов: Протестите срещу мен са намеса в правилата и реда на парламента

Протестите срещу мен са намеса в правилата и реда на парламента. Това каза пред журналисти лидерът на НФСБ Валери Симеонов , предаде "Ф...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • АнонименСмерком 1 АнонименСмерком преди 2 седмици Профил на трол?
    КРЕСЛИВИТЕ МАЙКИ - КОМУНО- БЕСЕПАРСКИ УВРЕДЕНИ !! ''НЕЗАВИСИМАТА'' МАЯ МАНОЛОВА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ КВИЧАЩАТА ГЛУТНИЦА ! КУРИ НИНОВА ОБЯВИ КОМУНИСТИЧЕСКА ''СОЛИДАРНОСТ'' !!! ЧАКА СЕ ИЗЯВЛЕНИЕ НА ОНЯ.......