БСП: Кой купи на българска манекенка къща в Испания?

17994
БСП: Кой купи на българска манекенка къща в Испания?
Снимка: БГНЕС

Кой купи на българска манекенка къща за 10 млн. в Испания? Това попита в декларация от името на група депутатът от БСП Явор Божанков.

"ГЕРБ паднаха от власт, но Борисовщината и наследството на онова управление продължават да тегнат над нас. Последният пример е само от няколко дни, свързан с един огромен скандал с една къща в Барселона и съмнение за международно пране на пари на стойност около 10 млн. лв.

Година по-късно - манекенката от къщата в Барселона е била разпитана

Борислава Йовчева, която стана известна като "манекенката от къщата в Барселона", е била разпитана от Специализираната прокуратура по а...

Този скандал стана обект на разисквания в ЕП, българския парламент, чуждата испанска преса и българската преса, но не стана обект на внимание от страна на българското държавно обвинение или от страна на бившите управляващи в лицето на ГЕРБ, които омаловажиха скандала като медийни изрезки. Самият Борисов заяви, че няма, не е имал, няма и да има къща в Барселона", заяви още Божанков.

По думите му медийните изрезки в Европа са сезирали компетентните органи и те са провели разследване, защото те са се оказали със стойност за чуждите органи. "Никоя преса, и никой никога не е завявал, че Борисов има къща в Барселона, а Мис Бикини има къща в Барселона за 10 млн. Въпросът е кой купи на една българска манекенка къща за 10 млн. в Испания. Откъде дойдоха тези пари.

Отговорът се крие зад мрежа от фирми, подставени лица и офшорна собственост. Този отговор две години не може да бъде открит от българските разследващи в лицето на прокуратурата, а тя наскоро получи 2019 страници доклад от чуждите служби, които трябва да преведе и се надяваме да не й е отнеме още две години да направи това. Въпреки всичко обществото ни се информира за този скандал, благодарение на четвъртата власт - медиите", заяви още депутатът от БСП.

Според него, тук е въпросът какво може и трябва да очакваме от българските разследващи. "Какво може да очакваме от българската прокуратура, оглавявана от Иван Гешев", каза още Явор Божанков.

На декларацията на БСП отговори Тома Биков от ГЕРБ - СДС.

Бойко Рашков е изпратил доклада по случая с "Барселонагейт" на главния прокурор

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е изпратил в понеделник следобед доклада по случая, станал по-известен като „Барсело...

"Ще започна с един цитат, който е мой. Цитатът е от 2020 г. февруари. "Това е активно мероприятия се повтаря всяка година. Може да го вкараме в празничния календар", каза още Тома Биков. „Той призова да има ден на "Барселонагейт", в който да излизат от трупата, която си го повтаря. "Може да направите Елена Йончева шеф на тази трупа. Да излиза да изпълнява този народен ритуал.

Г-н Божанков може да бъде част от тази представителна трупа, която да излиза да държи реч на тази тема, да кажем на 20 февруари. Другото, което трябва да ви кажа, че тази работа е много смешна. Сега понеже объркахте всичките схеми, които бяхте подготвили, оказахте се в пълна безизходица.

Два месеца не знаете какво правите, анализирате, изпадате в конфузни ситуации, тръгнахте да правите Комисия за промяна на Конституцията, която още не се е събрала и сега дойде време за февруари - Барселонагейт. Април може да подхванете магистрала "Хемус", май месец вкарайте подслушванията.

Така всеки месец да има по едно нещо, за да може да се занимаваме с всякакви глупости, а не това, което е пред очите ни", заяви още Тома Биков. По думите му пред очите ни е брутална некомпетентност на управляващите и редица кризи, които те не могат да овладеят.

Той обяви, че няма да има диалог, докато управляващите правят такива глупости. "Започнете да се държите по-отговорно, не сте в опозиция. Вземете се в ръце и започнете да управлявате", заяви още Биков.

Борисов: Нито имам, нито съм имал, нито ще имам къща в Барселона, живея в Банкя

Нито съм имал, нямам, нито ще имам къща в Барселона, живея в Банкя, където съм се родил. Сложили ме на снимка с някакъв футболист. Позн...

В темата се включи и Антоанета Цонева от "Демократична България". Тя също направи декларация от името на група.

"Аз ще направя блиц-декларация и няма да се опитвам, както ГЕРБ да стигна до ръба на 10-те минути. Тъй като те имат желание да се занимаят с празничния календар на българите и има страшно много дни, които според тях трябва да бъдат отбелязани, като започнем от "Суджукгейт", „Цумгейт“, "Осемте джуджета", "Хемусгейт".

Тъй като смятам, че твърде много ще се натовари празничния календар, ви предлагам да се опитате да канонизиране светата Главна прокуратура", заяви още Цонева. По думите му тя дава "чадъра" на техния бос.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Лорер: Никой не ни е питал за нищо в служебния кабинет, хора на ПП няма (ВИДЕО)

Борисов обяви ядосан, че вече не иска смяна на външния министър (ВИДЕО)

Пеевски: Утре може да няма президент (ВИДЕО)

Официално: Без заседания на парламента по време на предизборната кампания

Митов: Указът на президента за назначението ми е тест за него (ВИДЕО)

"Възраждане" ще внесат доклада за "Боташ" в прокуратурата

Главчев към Радев: Който осуети предложените министри, ще носи отговорност

ПП-ДБ искат извънредно заседание на парламента за "Боташ" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика