БСП напусна зала, Нинова счита изнесените записи за международен скандал

5808
БСП напусна зала, Нинова счита изнесените записи за международен скандал
Снимка: БГНЕС

БСП напусна пленарната зала след изнесените записи от Радостин Василев. Лидерът на партията Корнелия Нинова обяви в декларация от името на група, че това е международен скандал. 

Според нея в изнесените записи от Радостин Василев става дума за отказ от национален суверенитет, за кулминация на паралелната държава и задкулисието, овладяло България години наред, за скрити договорки на коалицията на имунитетите. 

"Дистанцирам БСП за България“ от тази коалиция на омертата, безпринципна - на кражбите. Нашата парламентарна група няма да участва днес в това заседание, което представлява кулминация на задкулисието в България. Днес напускаме залата“, обяви Нинова.

Според нея, нарушавайки всички правила и закони, днес са внесли "на юруш" промените на второ четене в НПК. "Защо? Ами заради всичко това", подчерта Нинова. По думите й през този закон се прави парламентарен преврат в България.  ОЩЕ: Механизмът за разследване на главния прокурор влезе извънредно в дневния ред на парламента

Според нея целта е да се смени Гешев с Пешев, който да е удобен и да започнат по същия начин да се отнасят с други, които не са им удобни. "Това не е истинска съдебна реформа", смята Нинова. Тя заяви, че "омертата иска да овладее всички служби". 

"Какво се чува от тези записи? Първо, абсолютен международен скандал", смята Нинова и попита как Урсула фон дер Лайен и участниците в Г-7 гледат на факта, че мандатоносителя в България публично обявява, че те са оказвали натиск за съставяне на правителство. "Как мислите, че ще гледат тези европейски и световни лидери на България, на мандатоносителя и на ГЕРБ - СДС. 10 черни точки върху България", каза Нинова. ОЩЕ: Съгласувала ли е ПП-ДБ шефовете на службите с чужди посолства? (ВИДЕО)

Нинова обърна внимание и на думите за Еврозоната и на изнесените записи как да се нарушат правилата. Тя попита дали от тук нататък европейските лидери подкрепят една бъдеща евроатлантическа коалиция на омертата, имунитете и международния скандал. 

"Вие, евроатлантиците, съсипахте евроатлантическите хубави идеи. Съсипахте ценностите на ЕС с такова поведение и с такива думи", каза тя. 

По думите й става дума за отказ от национален суверенитет.  "Изречението "Сменяме шефовете на служби с наши хора и това е съгласувано с посолствата, представлява отказ от национален суверенитет", добави Нинова.  ОЩЕ: "ПП-ДБ измислят механизъм за защита на Борисов": Радостин Василев със записи на Петков и Асен Василев (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутрите: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика