БСП поиска изслушване на Борисов, Ненчев и Митов в парламента

507
БСП поиска изслушване на Борисов, Ненчев и Митов в парламента
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на БСП поиска от председателя на Народното събрание Цецка Цачева да покани премиера Бойко Борисов, министъра на отбраната Николай Ненчев и външния министър Даниел Митов за изслушване в парламента.

Според Ангел Найденов от левицата е крайно време управляващите да дадат подробности по темата за обща флотилия с Румъния и Турция в Черно море.

С Русия трябва да се говори много вежливо и да се говори много добре въоръжен

С тези думи бившият външен министър Соломон Паси коментира темата за обща флотилия в Черно море. Според Паси имаме нужда от нова натов...

Припомняме, че преди няколко дни лично премиерът обяви, че България няма да участва в регионална военна инициативата за формиране обща флотилия с Румъния и Турция в Черно море, тъй като това може да провокира Русия. "Винаги съм казвал, че искам да виждам в Черно море платноходи, яхти, големи кораби с туристи, а не да се превръща в арена на военни действия", допълни Борисов.

От думите на Ангел Найденов стана ясно, че темата е достатъчно актуална и вече седми ден не излиза от общественото внимание.

Той прогнозира, че темата ще продължи до срещата на върха на НАТО във Варшава. Според левицата опитите на президента, премиера и на министъра на отбраната да внесат яснота по този въпрос се е оказал неуспешен.

Председателят на парламента Цачева от своя страна заяви, че днес има заседание на Министерски съвет, където се очаква тази тема да се дискутира, а днес и утре на посещение в България е президента на Германия. По думите ѝ, е възможно премиерът даде отговори най-рано в петък, когато има редовен парламентарен контрол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика