БСП ще е най-големият губещ от предсрочни избори, казва Калфин

22061
БСП ще е най-големият губещ от предсрочни избори, казва Калфин
Снимка: АБВ

Ако изборите се проведат до края на годината, най-големият губещ ще бъде БСП, защото тя няма да има възможност да представи нови идеи и да възстанови част от доверието на избирателите. Това каза лидерът на евролистата на АБВ Ивайло Калфин пред БНР.

Според Калфин от политическа гледна точка искането за предсрочни избори е в полза на три сили – ДПС, ГЕРБ и „България без цензура“.

Бареков: Само на ДПС затваряме твърдо вратата

„България без цензура” иска избори на 26 октомври най-късно. Това е много важно, за да не работи следващото правителство с ...

„В последните няколко месеца г-н Местан взе политическата инициатива. Той даде оценка на изборите, първи заговори за промяна в правителството, сега той обяви предсрочните избори. Ако сега се обявят избори, БСП няма да има възможност да реагира адекватно. Това означава, че тя политически няма да има какво повече да каже на избирателите“, обясни Калфин.

Той посочи, че още от създаването си сегашното правителство има изключително нестабилна парламентарна подкрепа и поради тази причина не може да бъде ефективно.

„Какъв беше смисълът от тази година и стоенето на инат на власт? На следващите избори вероятно ще се създаде коалиция, която ще има при всички случаи над 120 депутати, които ще й дадат добра парламентарна подкрепа“, заяви той.

Ивайло Калфин коментира и писмото на ЕК, което предупреждава България, че нарушава правилата на ЕС за изготвянето на открита обществена поръчка за подбор на изпълнителите на „Южен поток“. Според Калфин, реакцията на управляващите по казуса е неадекватна.

Борисов иска избори или веднага, или заедно с местния вот догодина

Днес се видя кой е мандатоносителят в това правителство. Виждате, че сега почнаха да си прехвърлят вината – БСП, ДПС и „Ата...

„Това, което трябва да се направи, е да се прекрати процедурата и да се обяви такава поръчка. Вместо това се чу, че ние няма да обръщаме внимание на ЕК. Има много важни неща, които България трябва да направи през следващите месеци, включително и за възстановяване на доверието на европейските институции“, посочи той.

В заключениe Ивайло Калфин заяви, че АБВ има готовност да участва в евентуални предсрочни избори. Според него те ще бъдат белязани от по-висока избирателна активност и ще донесат добри резултати за Алтернатива за българско възраждане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика