БСП ще внася промени в кодекса на Манолова, тепърва ще е ясно какви

2718
БСП ще внася промени в кодекса на Манолова, тепърва ще е ясно какви
Снимка: БГНЕС

Ще внесем изменения в изборното законодателство в посока на повече политическо представителство в парламента и местната власт. Това заяви на първата за 2016 г. пресконференция на БСП лидерът на левицата Михаил Миков, предаде БГНЕС.

От левицата са насрочили специална комисия, която трябва да представи предложенията за промени в Изборния кодекс. „Като мое виждане, обаче бих си представил консолидация на политическото представителство. Последните местни избори показаха едно - че фрагментацията на национално равнище при такъв тип изборно законодателство, води до още по-голяма фрагментация на местно равнище, на неполитическа основа, въз основа на това кой бизнесмен чака да бъде обслужен от общинския бюджет или от усвоени евросредства”, каза Миков.

Електронното гласуване - как да се направи, за да не може да се лъже?

Съвсем скоро, най-вероятно още следващата седмица, Народното събрание ще се захване с електронното гласуване. На референдума стана ясно...

След като пожела много здраве, вдъхновение на журналистите, както и музата да ги спохожда постоянно, но да не надхвърля много фактите от действителността, защото, когато се получи голямо творческо вдъхновение гражданите не обръщали особено внимание на това, което се пише и казва, Миков поясни, че БСП навлиза в подготовката за провеждане на предстоящ конгрес.

"В България не беше изградена нито социалната държава, нито беше постигнато върховенство на закона. Има достатъчно доказателства, че механизмите и институциите не функционират и нямат доверието на гражданите. Как може да е иначе като си спомните последните избори и как бяха проведени. Не е важно как гласуват гражданите, важно е какво пише в протоколите”, подчерта Миков. Той запита как може да се има доверие после чрез писане на протоколи, излъчени институции, а не чрез реално гласуване - независимо дали става дума за местна власт или за правителство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика