Бъчварова: Без добре подготвени кадри не можем да очакваме добра система за сигурност

483
Бъчварова: Без добре подготвени кадри не можем да очакваме добра система за сигурност
Снимка: БГНЕС

Водени от разбирането, че добрата система за сигурност се изгражда с добре подготвени кадри, пред Академията на МВР стои отговорната задача да направи всичко възможно да гарантира обучението на специалисти в областта.

Това заяви министър Румяна Бъчварова при откриването на работен семинар на тема „Състояние, тенденции и перспективи пред обучението в областта на сигурността и обществения ред“, който се провежда в Академията на МВР.

Премиерско описание на спецакция в Галиче: Стотина полицаи ги налазиха

Вътрешният министър съобщи, че След проведена специализирана акция в ГДБОП в с. Галиче са задържани 12 души. На място има около 100 пол...

В този смисъл е необходим нов подход в организацията с ясната насоченост, че знанието в сферата на сигурността е водещо, с очертана обща картина на обучението, със създаване на механизми и координация с външни за системата на МВР факултети и ВУЗ-ове, които също предлагат подобен вид обучение.

Вътрешният министър напомни, че развитието на съвременната среда за сигурност върви през най-напредналите модели на информация. Задължение на академията е да търси такива форми на модерно обучение, които да създадат умения за ползване на информацията – от нейното придобиване към анализ на данните и извеждане на тенденции чрез правилна съпоставимост на фактите. Румяна Бъчварова очерта и някои от основните компоненти на организация на работата – съдържанието на образованието в това направление като основополагащо, качеството на преподаването, постигане на стабилно и съвременно ниво на обучение, включително и в тематичен план. Като пример тя посочи темата за борбата с тероризма, която изисква внимателно следене и правилен прочит с цел извеждане на превантивната подготовка.

Бъчварова предложи на участниците в семинара да обсъдят създаването на съвет от специалисти – преподаватели в областта, който би могъл да бъде изключително полезен в изграждането на съвременен модел на обучение с гарантирано качество на добро образование, съобщиха от МВР. Подкрепа за идеята изразиха както представители на Академията и висши училища извън системата на МВР, така и ръководители на структури в министерството – потенциални „ползватели“ на обучаваните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика