Цачева "примамва" гласовете на Трайков със съдебна реформа, заплашва с ДПС

2085
Цачева "примамва" гласовете на Трайков със съдебна реформа, заплашва с ДПС
Снимка: БГНЕС

Днес (8 ноември) най-вероятно ще се видя с кандидата на Реформаторския блок Трайчо Трайков. „Обединени земеделци” също са поискали среща с мен – така че имам подкрепа от всички десни граждани. Така кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева обясни къде ще търси подкрепа до 13 ноември.

Цачева изрично похвали Трайчо Трайков заради разбирането му за съдебната реформа. Готова съм да ползвам президентските правомощия и да поискам намаляване на квотата на парламента във Висшия съдебен съвет (ВСС), обеща Цачева. Тя призна, че „сме минали стъпка назад” със съдебната реформа в парламента, след като разпределението в квотите на съдиите и прокурорите се оказа обратно на това, за което настояваше ДСБ, начело с Радан Кънев – 1 глас повече в съдийската квота на избраните директно от съдиите и по-голяма парламентарна квота в прокурорската колегия. Това обаче не се случи - беше прието предложението на Георги Първанов и АБВ за съотношението професионалисти-политически фигури в съдийската и прокурорската колегия – 6:6 в съдийската и 6:5 в прокуроската колегия.

Радев: България няма да изчезне с падането на ГЕРБ от власт

България е тук повече от 1300 години и няма да изчезне с падането на ГЕРБ от власт. Това каза кандидатът за президент Румен Радев, изди...

На директен въпрос на Нова телевизия защо ГЕРБ загуби средната класа в България, Цачева отвърна, че нейно предизвикателство било да ги накара сега да излязат, защото на 6 ноември не са го направили.

За Цачева било и категорично ясно, че зад Румен Радев стои кандидатурата на Пламен Орешарски. Имам информация, че още на първи тур има преливане на гласове от Орешарски към Радев. Дава ли си сметка г-н Радев, че и г-н Орешарски беше кандидат на БСП и беше изоставен, попита Цачева. И мина в заплашителен фон – ако избирателите не подкрепят ГЕРБ, да си върнем Орешарски, международната изолация и съсипаната банкова система.

Според Цачева кандидатът на БСП Румен Радев застрашава десните ценности с популизъм. Той говори такива неща, защото знае, че няма как да стане президент и да си изпълнява обещанията, посочи Цачева. По думите ѝ такива теми са „живата сила” на границата и увеличението на пенсиите – това президентът не го решава, обясни кандидатът на ГЕРБ. Тя обяви и, че в кампанията си не залагала на популистки слогани и това може би е повлияло, но „никога не бих си позволила популизъм”, обобщи Цачева.

Цецка Цачева обвини БСП, че в кампанията си Румен Радев залагал на неща като изборен хаос. Много възрастни хора отидоха да гласуват, защото разбрали, че иначе щели да им вземат пенсиите и приписа такива явления на Радев и Корнелия Нинова. Тя напомни и как били набирани средства за кампанията на Радев – от хора, които не знаели за какво ги даряват. Цачева се оправда, че за идентичен скандал с ГЕРБ – притискане да се гласува за нея срещу дърва за огрев, че тези членове на ГЕРБ щели да бъдат наказани.

БНТ ще е домакин на дебата между Цачева и Радев

Последният президентски дебат между Цецка Цачева и Румен Радев преди балотажа ще се проведе по БНТ1. Това обявиха от националната теле...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика