Цачева, Захариева и Валентин Радев на работни посещения в Западна Европа

1515
Цачева, Захариева и Валентин Радев на работни посещения в Западна Европа
Снимка: БГНЕС

Министърът на правосъдието Цецка Цачева ще направи работно посещение в белгийската столица Брюксел на 19 и 20 юни 2017 година.

В рамките на визитата са предвидени срещи с г-жа Кристин Роже, генерален директор на ГД „Правосъдие и вътрешни работи“, Генерален секретариат на Съвета на ЕС, г-н Павел Свобода, председател на Комисията по правни въпроси на Европейския парламент (JURI), както и с г-жа Параскеви Миху, заместник главен секретар на Европейската комисия.

Очаква се по време на срещите да се обсъдят приоритетите за Министерство на правосъдието по време на българското председателство на Съвета на ЕС, както и текущи въпроси от европейския дневен ред.

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева ще участва в редовно заседание на Съвет „Външни работи“, което ще се проведе на 19 юни в Люксембург. Първите дипломати ще започнат с дискусия по изпълнението на Глобалната стратегия на Европейския съюз година след представянето й на Европейския съвет. Министрите ще обсъдят сътрудничеството ЕС-НАТО въз основа на съвместен доклад на Върховния представител на ЕС и Генералния секретар на НАТО. Ще бъдат дискутирани външните аспекти на борбата с тероризма.

Темата за миграцията отново ще бъде на вниманието на първите дипломати на 28-те. Те ще направят преглед на напредъка по прилагането на рамката за партньорство една година след нейното създаване. Външните министри ще проведат дискусия по прегледа на Регионалната стратегия за Сирия, Ирак и заплахата от Даеш, в частта по Ирак. Работният обяд ще бъде посветен на настоящата политическа криза в района на Персийския залив.

ГЕРБ няма да се откаже от мажоритарния вот

Усилията на ГЕРБ за въвеждането на мажоритарна избирателна система ще продължат. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на ...

След заседанието на Съвета ще се проведе среща на министрите на държавите от Източното партньорство (ИП). Министрите на външните работи от ЕС и на шестте държави от ИП (Азербайджан, Армения, Беларус, Грузия, Република Молдова и Украйна) ще подготвят срещата на върха на държавите от Източното партньорство, която трябва да се проведе на 24 ноември в Брюксел.

Преди началото на Съвета вицепремиерът Екатерина Захариева ще участва в работна закуска на „Приятелите на Грузия“, чиито домакини ще бъдат Словакия и Латвия.

Министър Валентин Радев ще участва в Министерска конференция на Залцбургския форум. По време на форума, който ще се проведе на 19 и 20 юни в Будапеща, министрите на вътрешните работи ще обсъдят въпроси, свързани със сигурността на границите, миграцията и убежището. В дневния ред на сесиите в разширен формат с държавите от Западните Балкани и Молдова ще бъдат дискутирани темите за незаконната миграция, проверките за сигурност и динамиката на средата за сигурност.

В програмата на министър Валентин Радев са предвидени и двустранни срещи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика