X
 
 

Чия е терасата на покрива: Появиха се още детайли за имота на антикорупционния шеф

7974 14
Чия е терасата на покрива: Появиха се още детайли за имота на антикорупционния шеф
Снимка: БГНЕС
Огромна слънчева тераса (186 кв. метра) на покрива в сградата, в която живее председателят на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев, предизвиква все повече въпроси.

От кадрите с дрон, които излъчи bTV още в края на миналата седмица, се вижда открито пространство, явно тераса, със зидана постройка в него. Терасата е направена в битов стил. Става ясно, че Георгиев разполага с нотариален акт за покупко-продажба на апартамент под терасата.

Протестиращи поискаха оставката на шефа на КПКОНПИ

Протестиращи се събраха пред сградата на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, за ...

Шефът на Антикорупционната комисия обаче е ипотекирал в банка част от жилището си, за която самият той е категоричен, че не е негова собственост, показва проверка на ипотеката, която обезпечава жилищния му кредит. Става дума точно за терасата на покрива.

Според ръководителя на КПКОНПИ, въпросната тераса не е част от жилището, а представлява обща част от сградата. В ефира на "Тази сутрин" стана ясно, че към тази тераса обаче има достъп само от тризонета на Пламен Георгиев. В ипотеката на Георгиев попадат 186 кв. м от терасата, а тя не фигурира в декларацията му. Въпреки това откритата тераса влиза и в нотариалния акт.

Иначе апартаментът на Пламен Георгиев е с разгърната площ в размер на 156 кв. метра жилище и 43 кв. метра тераса, съгласно имотната му декларация за 2017 година​.

Според Валя Гигова, която е адвокат по вещно право, терасата винаги е част от жилището. Когато терасата е принадлежаща към конкретен обект, тя очевидно принадлежи към обекта, още повече в случая тя е описана в нотариалния акт.

Куриоз: Пламен Георгиев ипотекирал и терасата, която твърди, че не притежава

Шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев е ипотекирал в банка част от жилището си, за която самият той е категоричен, че не е...

Наказателният кодекс е строг в случаите, когато се предоставя невярна информация на банката за формиране на ипотека - глоба и затвор до 3 години.

Адвокатът и бивш вътрешен министър Емануил Йорданов каза, че за да се даде точен отговор на въпроса дали към имота на Пламен Георгиев принадлежи и откритата тераса, трябва да се прегледат строителните книжа на обекта. Ако това е така, трудно може да се говори, че терасата е обща част. Възможно е обаче при един евентуален съдебен спор да се стигне до решение, че терасата е обща част.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 3 потребители
 • Анонимен 8 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  ИМА ХУБАВИ СОЧНИ УСТНИ - АРНА БУЛКА ЩЕ СТАНЕ В ПАНДИЗА ;)
 • Анонимен 7 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Аз няма да гласувам!
 • МАКИАВЕЛИ 6 МАКИАВЕЛИ преди 8 месеца Профил на трол?
  ДА ПОДАВА ОСТАВКА НЕЗАБАВНО И ТОЯ!БЕЗСРАМИЕ!
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Ебахти и държавната мафия...никога не съм допускал че това е истина ама сега съм убеден че герб са ОПГ от престъпйици и крадци начело с кръстник боку.
  : 0 !
 • Анонимен 6.2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  А аз ги мислех за честни и гласувах все за тях да са еба в шибаняка.
  : 0 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Ако този лаком субект остане начело на комисията за борба с корупцията, негативите ще отнесе на всички следващи избори ГЕРБ - партията, която го е предложила.
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  За никой не е тайна, че щом е от ГЕРБ е муфтаджия, далавераджия и крадец !
  : 3 !
 • Една празна Тиква 4 Една празна Тиква преди 8 месеца Профил на трол?
  "Прост съм ..." ! Докато е бил в килийното училище на Живков, ББ изглежда е пропуснал един важен урок. И той е, че не се предоставя цялата власт на „Втория човек“, защото ... "Не се чувствам наказан, защото няма кой да ме накаже." ?!
 • Гьон сурата 3 Гьон сурата преди 8 месеца Профил на трол?
  Цвъ командва всичко в България - в парламента председателката и шефката на ГЕРБ групата са негови хора, той командва структурите по места, той подрежда листите за избори, той назначава кметовете, той провежда конференциите по места, структурите му са подчинени, той променя законите ...
 • Анонимен 2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Щом си ГРОБар - гарантирано си далавераджия и крадец ! И ... закон не те "лови" - Цветанов : "Не се чувствам наказан, защото няма кой да ме накаже." !
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Що, от БСП и ДПс да не са
  : 6 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Що, а тия от БСП и ДПС, гдето изнесоха от БГ с куфарчета парите на банките и разпределят порциите на обръчи от фирми, да не би да са по-стока ?
  : 9 !
 • Анонимен 2.3 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  А Циганина Костов, който загроби България с 30 милиарда и продаде Кремиковци за 1 лев ?
  : 3 !
 • тАраЦата 1 тАраЦата преди 8 месеца Профил на трол?
  Не трябва ли днес, всеки един адвокат, със споразумение да влезе в "института"! Така се въвеждат в заблуждение хиляди собственици които не искат да ремонтират покривите на ЖКто, защото бил над апартамента на ХУИ. А закона е категоричен покривите , стените на кооперациите, стълбища, основи са в режив на СЪСОБСТВЕНОСТ Така че терасата е собственост ако е вписана вНотариален акт. Ако няма виж още ›› вписване е на всеки собственик в процента общи части.В случая се касае за тризонет от 160 квадрата и няма как едно футболно игрище да е над апартамента;т.е. собственост на въпросния държавен служител. Няма такъв закон -редно е прокуратурата да се самосезира и уточни кое как стои, а не как казал адвокатина (за 1000 лева)
Нагоре
ЛЮБОВЕН хороскоп за 9-13 декември
ЛЮБОВЕН хороскоп за 9-13 декември

Овен Овните ще имат нужда да бъдат разбрани и да говорят, да споделят, да разсъждават. Хубавата новина, е че половинката ще подходи с разбиране...