Чудо - Кънчо Стойчев каза високо, че България трябва да се бори за по-важна роля в ЕС

1270
Чудо - Кънчо Стойчев каза високо, че България трябва да се бори за по-важна роля в ЕС
Снимка: БГНЕС

В момента ситуацията е следната – момичето си тръгва, а ти му крещиш „махай се оттук”. Така Любен Дилов-син обрисува решението на Великобритания да излезе от ЕС.

Според Дилов с кризите се постига прогрес. Неприятно е една от световните икономики да се махне от ЕС, но географски тя си е на същото мястото, добави той. И постави друг въпрос – ако действително Германия и Франция поискат европейска супердържава, с общи политики и институции, ние къде ще сме? В България моментално ще се завихрят големи протести, сигурен е той.

Съветник на президента каза на черното бяло - Плевнелиев не заявил, че ще има война при разпад на ЕС

Президентът каза, че Европейският съюз е възникнал, за да предотврати нова война и ще е ненаучен урок, ако се разпадне. Не е казано, че...

По думите на социолога Кънчо Стойчев пред Нова телевизия това е последен шанс за ЕС да превъзмогне бюрокрацията. Френските селскостопански субсидии са над два пъти по-големи от българските, оплака се Стойчев, а Любен Дилов-син веднага го поправи, че това зависи от договарянето на национално ниво и е на първо място наша отговорност. Според Стойчев обаче във френския печат българите и румънците били обединявани под общия знаменател „цигани”. Все пак Стойчев посочи, че ЕС е най-доброто нещо в историята, но не трябва да си затваряме очите за грешките, защото това нещо ще ни отведе на лошо място в историята. На първо място България трябва да се откаже от политическата реторика за Брюксел – „шишковците, батковците”. България не е малка страна, а е средна страна, къде по-малки страни играят по-голяма роля, подчерта Стойчев.

Кънчо Стойчев разкритикува и Ангела Меркел за политиката и към бежанците, която е нарушила чувството за суверенитет с отварянето на границите. Той определи референдумите като сложен инструмент и в никакъв случай не универсално лекарство, защото масата не е много интелигентна. Зависи кого питаш и какво го питаш, беше заключението му. Любен Дилов-син пък даде пример с референдума в Бургас за Бургас-Александруполис – попитахме дали газопроводът трябва да мине през общинска земя и „Бургас се спаси”. За Дилов-син това е пример как може да се научи нещо от плебисцита като инструмент за пряка демокрация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика