X
 
 

Цонев най-после каза като глас на ДПС колко трябва да е партийната субсидия

3767 2
Цонев най-после каза като глас на ДПС колко трябва да е партийната субсидия
Снимка: БГНЕС
Конкретна визия колко голяма трябва да бъде партийната субсидия най-после се появи в изказване на познато лице. Става въпрос за Йордан Цонев от ДПС.

В предаването на БНТ "Референдум" той заяви, че не може субсидията да е по-малко от 10 лева на действителен глас.

Асоциация "Прозрачност без граници" не одобрява хаотичния подход за партийните субсидии

Като организация, ангажирана с проблемите, свързани с противодействие на корупцията, в това число и с наблюдение на изборния процес, Ас...

Цонев направи и историческа справка как се е движел размерът на субсидията - през 2001 година е въведена субсидия от 1 лев. През 2004 година тя става 1% от минималната работна заплата, или 1,50 лева приблизително. Цонев каза още, че до 2006 година, когато субсидията става 6 лева, партиите са се издържали от частно финансиране.

Тома Биков от ГЕРБ пък обясни предложението за 1 лев субсидия с тезата, че на партията на Борисов ѝ омръзнало все да бъде лошият герой. А Румен Гечев от БСП, министър на икономическото развитие в кабинета на Жан Виденов и настоящ депутат, подчерта, че в предложението няма никакви финансови разчети. Но Гечев и Столетницата били съгласни да се правят анализи и при необходимост да се намалява субсидията.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално