X
 
 

Който се обяви против лудите, сам го обявяват за луд

7023 17
Който се обяви против лудите, сам го обявяват за луд
Снимка: БГНЕС
Това е съждението на премиера Бойко Борисов заради партийните субсидии. Той обяви, че сега се внася законопроект за партийна субсидия от 1 лев на глас, като преди две години ГЕРБ имали нагласата да променят размера на субсидията, само че "някакви сили" се намесели - затова сега кабинетът внася законопроекта.

Да видим как плащат на социолозите, как ще се организират, иронизира Борисов, който изрази надежда законопроектът да бъде подкрепен. "С парите, които ще се спестят, ще се строят детски градини и ясли", добави той и предупреди, че "олигарсите" щели да си купят партиите. Финансовият министър Владислав Горанов подкрепи тези думи и обяви, че нямало по-добър измислен модел от този на политическите партии. "След като сами като политици ги настроихме срещу нас (бел. ред. - гражданите), нека сега видим как с 1 лев се прави политически модел", обобщи Горанов и каза, че ГЕРБ ще се справи и с такава субсидия.

Борисов каза и, че той като спечелил избори за пръв път, било без нито 1 лев, но фондациите "Конрад Аденауер" и "Ханс Зайдел". Той видя популизъм в темата, като ядосано подчерта, че повече нямало да позволи натиск върху ГЕРБ по въпроса. В момента, в който приемат закона, ГЕРБ връща всичко надплатено, обеща Борисов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 8 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Който се обявява против простите , сам си признава че е прост ! Верно е, че през целия си живот е сколасал да прочете една книга, но ... цялата .
 • Анонимен 7 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Горанчо щял да заеме местото на Цвъ в ГРОБ ! Бил много благодарен на Вожда, за милионите които е спестил ...
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Владислав Горанов : „Майната й на България, искам да забогатея.“ Не смятам, че съм длъжен да давам обяснение на когото и да е, освен , ако не е някой който ми плаща, а мен ме е назначил Бойко Борисов . Аз съм избран от Бойко с идеята да работя за него и за партията, и тя да ми се отплати сега финансово с милиони, а не след сто години с паметни плочи .
  : 0 !
 • Тиквата вони ! 6 Тиквата вони ! преди 6 месеца Профил на трол?
  На 5.06.2019 г. ЕК излезе с убийствен доклад за България и писа „Слаб 2“ както на управлението на ГЕРБ и ОП, така и на превзетата от властта съдебна система . Холандският външен министър лично уведоми Борисов, че България не е годна Шенген, защото границата ни е пробита, а страната ни генерира не сигурност, а ПРЕСТЪПНОСТ !
 • Бунак Боко (ББ) 6.1 Бунак Боко (ББ) преди 6 месеца Профил на трол?
  За да отклони общественото внимание от грандиозния си провал, при това порицан от контролираната от ЕНП Европейска комисия, днес Борисов бомбастично предлага намаляване на държавната субсидия за партиите от 11 лева на… 1 лев. Ето къде била заровена тиквата ...
  : 0 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Корупция,политическа крадлива управляваща мафия,престъпност ,бедност и мизерия,убийства,100 евро пенсия,250 заплата,цигания к един много лъжлив премиер...това е България днес 30 години след падането на социализма и плановата икономкка!!!!
 • Анонимен 4 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Забрана на пллитическите партии в България за 100 години ...и да върнат всичко откраднато от народа до сега!!!!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  банкянското човекоподобие продължава да си повтаря постоянно едни и същи неща , без значение от зададеният му въпрос. А и “съветниците” и “министрите” му едва ли могат да го променят с нещо. Особено при такъв “финансист” ,като горанов, който е раздал десетки милиони за субсидии на “партиите” без да знае, и който живее “безвъзмездно” при свои близки, …..и при такъв “икономист” като караниколов , ко виж още ›› йто е “приватизирал” Булгатабак , не можем да очакваме, че банкянското човекоподобие ще знае ,че в НРБ хранителният и лекарственият сектори ,както и издаването на книгите, са поставени в НЕконкуренти условия спрямо другите държави в ЕС, защото за него и за горанов и ОПГ-НАП е по-лесно да няма диференцирано ДДС ,за да не вземат та да се “преработят” , я!!! Нищо ,че така цели сектори са НЕконкурентноспособни , спрямо другите в ЕС, и че НРБ от типичен и традиционен производител на храни става вносител на всякакви храни , и то на завишени цени ,и по-ниско качествени , защото ОПГ-НАП прибира с над 10 процента ДДС, повече, от другите държави в ЕС! И тези над 10 процента отиват за ПОРЦИИте и суджуците на бокоТИКВАТА. Ето това е “социалната политика” на НРБ, вземат от залъка на бедните , за да е “по-лесно” на горановите КАЛИНКИ от ОПГ-НАП, като освен ОГРАБВАНЕТО на купувачите, така се сриват и поставят в изцяло НЕконкурентни условия хранителният, лекарственият и книгоиздателският сектори ,което е още по-важното в случая! Но пък за сметка на това следва и ново повишение от 1 милиард за всички сектори , заради ПОРЦИОНната “толсистема”! Което ще направи още по-малко конкурентноспособни тези сектори! А цените още по-високи! И съответно качеството – по-ниско!
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Г-н Борисов . Три и половина МИЛИОНА български граждани , преди около три години поискаха това , за което сега ще трябва да молите депутатите . Поискайте от тях да ви кажат , има ли по-добър на4ин за спирането на изборния туризъм , купуването на гласове , безмисленото регистриране на нови (партии) , като противоконституционната ДОСТ , партията на СВ. Витков и други , на ясла на държавния бюджет виж още ›› . Нека истинските привърженици и партийни активисти да заплащат 4ЛЕНСКИ ВНОС , с фиксиран процент от доходите си от заплати , ренти , консултантски хонорари и т.н. Тогава ще видим каква е нагласата на РАБОТЕЩИТЕ БЪЛГАРИ И ОТНОШЕНИЕТО ИМ КЪМ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА . Независимо от това , на кого ще го дадат !
  : 0 !
 • луди са тези дето гласуват за герББспутя 2 луди са тези дето гласуват за герББспутя преди 6 месеца Профил на трол?
  МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТ нИкога не е “изоставал” от (п)резидента-радев в подмазването пред кремълското началство Ето потвърждение:svobodnaevropa.bg/a/29980986.html Ето и поредните ПОРЦИИ за най-близките му КАЛИНКИ: svobodnaevropa.bg/a/29982685.html А ето и КАК и ОТКЪДЕ ще се плащат десетките милиарди за ПОРЦИИТЕ на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА: svobodnaevropa.bg/a/29982500.html виж още ›› Последният линк ,показва че бокоТИКВАТА иска да продължава да КРАДЕ ДДС върху храните за над 1 милиард от българските производители на храни ,както и от българските купувачи на храни!!!!
 • крадеца вика дръжте крадеца 2.1 крадеца вика дръжте крадеца преди 6 месеца Профил на трол?
  бокоТИКВАТА ще продължи да КРАДЕ още около милиард и от ДДС върху лекарствата и книгите!!!! С НАЙ-високият ДДС върху храните ,книгите и лекарствата бокоТИКВАТА поставя целият хранителен сектор в НЕконкурентни условия спрямо ВСИЧКИ други държави в ЕС, ВСИЧКИ! Така МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА води умишлено производителите и търговците на храни към НЕконкурентноспособност и ИЗОСТАВАНЕ на цел виж още ›› ият хранителен отрасъл ,спрямо техните конкуренти от ЦЯЛА Европа! Което обрича българските производители и търговци на фалит и повишени цени на храните за ПОТРЕБИТЕЛИТЕ , спрямо ЦЯЛА Европа, защото българските цени ще са ВИНАГИ по-високи с над 10 процента, спрямо европейските,заради ОГРОМНИЯТ ДДС. Което само ПОВИШАВА цените и едновременно сваля качеството. Ето това е въпоса – ЗАЩО МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА ОГРАБВА хранителният сектор, лекарственият сектор и издаването на книгите?!?! А същото време бокоТИКВАТА държи изкуствено акцизите върху горивата на най-ниско ниво в Европа! С което СУБСИДИРА Лукойл допълнително с 1 милиард. Ето така МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА КРАДЕ над 1 милиард от ОГРОМНОТО ДДС върху храните ,за да го даде като НЕлоялна СУБСИДИЯ за Лукойл! Или по-просто казано – бокоТИКВАТА КРАДЕ 1 милиард от храната на бедните и обрича на НЕконкурнтност иниски заплати за българските производители и търговци на храни , за да го даде този 1 милиард на “бедният” Лукойл, чрез НАЙ-ниските НЕлоялни акцизи за горива в ЕС! Същото е положението и с лекарствата и книгите – ОГРОМЕН ДДС, което води до НЕконкурентност ,фалити , ниски заплати за тези сектори ,и едновременно с това – ВИСОКИ цени на лекарствата и книгите за бедните потребители! При ПОРЦИОНния балкянтурист-бокоТИКВАТА е така – ОГРОМЕН ДДС за българските производители, ниски заплати и високи цени на храните за НАЙ-бедните, за да има милиарди за НЕлоялните ПОРЦИИ за ЛОБИстките ОБРЪЧи на бокоТИКВАТА , като Лукойл или хазартният “бизнес”……….. Ето и още един линк,който показва истинското отношение на нашите партньори в ЕС към бандитската същност на властта в милиционерският бандитустан НРБ: svobodnaevropa.bg/a/29982633.html
  : 1 !
 • парт. субсидии ви печелят изборите 2.2 парт. субсидии ви печелят изборите преди 6 месеца Профил на трол?
  има ли друга страна, в която детски храни и дрешки, лекарства, учебници и книги да са обложени с тавана на ДДС-то, а хазартът да е освободен от ДДС?! По темата обаче, никой не пита, никой не атакува /ни джурналя, ни политици/. Щото там ресорен Кръстник е “Черепа” /”наше момче” и сват на Софиянски/, а и Господ само знае как се разпределят печалбите в сектора и накъде отиват… Замерят се с апартамент виж още ›› гейт за някой-друг милион, но хазартгейт за стотици милиони няма - Първият закон,който се прие при царя беше закона за хазарта, докато борисов добре го ОХРАНЯВАШЕ та царя го вкара във властта
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Много ясно, че с толкова кражби от магистрали и еврофондове само геп ще има готовност за връщане на надплатени гласове...Но връщането трябва да стане от 2001 г. и с ОСТАВКИ на Менди, Менти, и Горановци!!!
Нагоре