Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цвета Караянчева: Политиците са длъжници на българската армия

06 май 2018, 14:19 часа • 2039 прочитания

Българската армия е гордост за страната ни, защото освен, че е водила тежки битки, тя не е позволила нито едно българско знаме да бъде пленено. Това каза в празничното предаване „За честта и славата на България“ на Радио „Фокус“ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия.

Тя добави, че политиците трябва да обединяват своите сили, в името на армията, защото те са нейни длъжници. „Ние като законодатели трябва да направим така, че българските военнослужещи да се чувстват спокойни за работата, за възнагражденията си, защото благодарение на тях ние спим спокойно, получаваме поздравления за храбростта на българските момчета от нашите евроатлантически съюзници. Армията не е само бойни машини, не е само въоръжение, истината е по-различна.

Който чете историята, който знае какво се е случило през годините няма как да има ниско самочувствие, няма как да не предаде на децата си тази гордост и този огън в сърцата“, коментира Цвета Караянчева. Тя обясни, че традициите, завещани от дедите ни, могат да бъдат предадени, но всичко започва от семейството, училището, обществото, които трябва да бъдат обединени.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес