Цветанов: БСП и Радев искат предсрочни избори чрез дестабилизация

1958
Цветанов: БСП и Радев искат предсрочни избори чрез дестабилизация
Снимка: БГНЕС

Разделението, което се прави днес в обществото и координираните действия между БСП и президента Радев са с една единствена цел – постигане на политическа дестабилизация, на политическа криза, която да доведе до предсрочни парламентарни избори и съставяне на служебен кабинет.

Това заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в кулоарите на Народното събрание, предаде БГНЕС.

Цветанов обвини Румен Радев, че лъже за липсата на стенограма от срещата с патриарх Кирил

Президентът би натрупал негативи, че не е защитил българското достойнство. Това обяви вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, коментирайк...

Румен Радев е човекът, който всъщност вече говори повече като заявка като политически лидер на политически проект, а не като президент на Република България, смята Цветанов. То за всички вече ясно, каза Цветанов, след като бе запитан какъв е този проект.

Разделението, което се прави днес в обществото и координираните действия между БСП и президента Радев са с една единствена цел – постигане на политическа дестабилизация, на политическа криза, която да доведе до предсрочни парламентарни избори и съставяне на служебен кабинет, смята Цветанов.

Според него това означава удовлетворяване на желанието на БСП да участва в управлението, както имаха кратката възможност да го направят по време на служебния кабинет на Румен Радев.

Цветанов смята, че има голяма разлика между изказванията на Илияна Йотова и тези на президента й я поздрави. „Тя има съответния опит и знае как се прави голямата политика. Тя превъзхожда с класи поведението на президента и позицията, която отстоява, свързана с националните интереси на страната“, каза още Цветанов.

Сидеров похвали Радев: На тези години и с кюстюм беше много добре

"Господин Румен Радев показа не лоша физическа форма с това коремно възлизане. Тренирал съм спортна гимнастика, само че то се прави от ...

Припомняме, че по-рано в ефира на Нова телевизия Цветан Цветанов отбеляза, че е несериозно да се твърди, че няма стенограма от разговорите между президента Румен Радев и руският патриарх Кирил. "Ако излезе тази стенограма, ще видите, че позицията на президентската институция е много странна на база това, което е имало като разговор", уточни Цветанов.

Продажбата на ЧЕЗ

Правителството няма никакво отношение към сделката за продажба на ЧЕЗ, заяви Цветанов. Той обясни, че ГЕРБ са подкрепили вчера (14 март) предложението на БСП за анкетна комисия, занимаваща се с продажбата на ЧЕЗ, само и единствено, водени от прозрачността.

„Всички факти и обстоятелства ще станат ясни от тази комисия. Ние разширихме обхвата да се хване и приватизацията и всички последващи действия, които са взимани като политически решения и като управленски, за да може да се види, че правителството няма никакво отношение към тази сделка. И да докажем за пореден път, че ЧЕЗ или Гинка Върбакова, ако стане собственик, няма да може да увеличава цената на тока“, увери Цветан Цветанов.

От друга страна, той изтъкна, че в момента БСП и президентът Радев изпадали в международна изолация.

Захариева отвърна - на Ердоган за Кърджали, на Кирил за 3 март и азбуката

Министърът на външните работи Екатерина Захариева коментира изказванията на турския президент Реджеп Ердоган за Кърджали и думите на ру...

„Ние като държава членка на ЕС трябва да бъдем съпричастни с демократичните общества и държави. Ние сме избрали този път“, посочи той.

Не на последно място Цветанов увери, че с коалиционните си партньори от ОП ГЕРБ имат ясна изразена политическа воля за реализирането на управленски 4-годишен мандат на правителството. В момента имаме изключително добро функциониращо парламентарно мнозинство, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Служебният кабинет предлага промяна на договора със САЩ за F-16

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Денков: Пеевски управлява ГЕРБ. Петков счупи масата на Борисов, когато той започна да лъже

"Съвсем искрено говоря": Главчев бил забравил, че Даниел Митов е зам.-председател на ГЕРБ

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът за отказа на Даниел Митов (ВИДЕО)

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика