X
 
 

Цветанов се сети: Политиците започнаха да използват прокуратурата

3304 14
Цветанов се сети: Политиците започнаха да използват прокуратурата
Снимка: БГНЕС
"Това е най-тежката криза в управленския мандат на ГЕРБ", каза пред БНР Цветан Цветанов, член на ГЕРБ и бивш заместник-председател на партията. 

Според него времето, в което се случва тя - година преди парламентарните избори - ограничава възможността за реформи, но и за по-ясна визия за излизане от тази криза.

ЦЕЦЕРОН

Цветанов е човекът-досие (на френски dossier си значи папка). Той гледа те с усмихнато лице и в същия момент крои ти шапка. Недейте...

"По това, което наблюдавам, мисля, че в управлението всичко се фокусира и отива директно към премиера Бойко Борисов. Тук отсъстват тези, които координират дейността в съответните министерства. ... Във всяко управление трябва да има неотложни, дългосрочни и краткосрочни мерки, които да са свързани с организационни и структурни промени и със законодателни промени", коментира Цветанов.

По думите му арестът на министър засяга най-високите нива в държавното управление, но уточни, че по-важно е какво се случва на долните нива, които са координирали и проверявали и са докладвали, че няма проблем, след което министър Нено Димов е полагал подпис.

"Ефектността винаги е крайният етап на едно разследване, това е съдебен акт със съответната присъда на последна инстанция. Тогава вече можем да кажем, че всичко е било ефективно през цялото разследване до стигането до осъдителна присъда. Но това, което в момента наблюдаваме и смятам, че също е важно, тази водна криза в Перник и това, което вероятно предстои да се случи и с кризата с боклуците, които бяха внесени от Италия, аз съм убеден, че каквито и добри политики да прави правителството оттук нататък, винаги всеки ще връща темата за безводието и лишаването от вода на стохиляден град и същевременно всяка добра политика ще бъде омаловажена. С подаването на оставката на Нено Димов аз смятам, че той вече е ограничен от възможността да оказва каквото и да било влияние на съответните подчинени негови служители. Но все пак нито знаем какви са детайлите от разследването, нито какви са предположенията за евентуално заличаване на доказателства, които могат да помогнат на разследването и разбира се носенето на наказателна отговорност. Действително, имаше определена показност при задържането му, но това са въпроси, които трябва да бъдат задавани към други институции. Много са тълкуванията и изказванията и в едната, и в другата посока, въпросът е, че политиците започнаха да използват политически прокуратурата. Защото в много от случаите било то управляващи, било то опозиция, винаги всеки един иска да сезира прокуратурата и оттам вече се търси съответния политически дивидент. Наблюдаваме този процес вече 30 години и мога да кажа, че политиците са тези, които създадоха това усещане, че прокуратурата може да бъде част от политическите играчи на политическата сцена. За мен по-важно е политиците да изпълняват това, което е в предизборните им платформи“. Така Цветанов отговори на въпрос дали акцията по задържането на министъра на екологията не е била опит за политическа игра.

Цветанов коментира, че кризата с липсата на вода в Перник не може да бъде определена като сценарий:

Ген. Атанас Атанасов: Нено Димов стана жертва на своя кариеризъм

Нено Димов стана жертва на своя кариеризъм. В желанието си непременно да бъде във властта се превърна в жертва на този, който го е назн...

"Който говори, че има някакъв сценарий, трябва да си зададе въпроса защо се стигна дотук".

Според него не може да се прави аналогия между кризата в Перник сега и февруарските протести през 2013-а година заради високите сметки за ток, защото тогава е имало сериозен сценарий, който е бил разигран.

Прогнозата на бившия заместник-председател на партията е, че няма да се стигне до предсрочни парламентарни избори:

"Това управление трябва да покаже как ще се излезе от тази криза. Защото, ако се отиде на предсрочни избори по време на развитието на тази водна криза, резултатът ще бъде много тежък за партиите, които в момента формират коалиционното  управление". И посочи, че решението зависи от всички - и от малкия, и от големия коалиционен партньор.

Заместник на Нено Димов и служители от МОСВ на разпит

Замесник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и четирима висши служители от дирекция “Управление на водите&rdquo...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Този палячо приключи. Защо въобще някой му обръща внимание? гешев къде спи?
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Как къде спи - ами в асансьора !
  : 1 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Вcички ce упрaжнявaт нa гърбa нa нaрoдa, нo Виe КOИТO ИЗБРAХТE ГEРБ ДA НИ УПРAВЛЯВA CТE ВИНOВНИ ЗA ПРOБЛEМИТE НA ДЪРЖAВНO , МECТНO НИВO И ПРOЧИE, A ТE CA МНOГO CТРAШНИ ЗAЩOТO МНOГO, МНOГO CE КРAДE.В CТРAНAТA НИ E ПЪЛEН ХAOC УМИШЛEНO CЪЗДAДEН ЗA ДA НE МOЖE НИЩO ДA CE ХВAНE. ИМA ГOЛEМИ ПРECТЪПНИЦИ КOИТO CИ ЖИВEЯТ НEOБECПOКOЯВAНИ, A МИНИCТЪР НEНOВ E ЗA CТAТИCТИКAТA
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Изчистването от цветанките и най-вече от цветанцовщината ще е много труден процес.
  : 1 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Тoвa ce дължи нa цвъкoвoтo oтcъcтвиe oт"гoлУeмaтa"пoлитикa.Aкo тoй бeшe oщe нa Влacт-яз.Cтудeнa щeшe дa e пълeн. Кaквo прeдлaгa,нe рaзбрaх?Ocтaвкa нa ББ?
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  А лобистките закони кой ги пробутваше? А чия дъщеря е в Световната банка благодарение на заслугите на Тате?
  : 1 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Клоун...
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Този започна друга приказка да разправя, ама късно.
  : 1 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Не просто клоун, а евроатлантически клоун! Наште клоуни - най-клоунестите клоуни!
  : 1 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Браво Цвък, Цвък, колко акалия е този с елепсовидната форма на празната глава .
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Това влечуго от де пак изпълзя??? :)
  : 1 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Тoзи (цeцoвият acaнcьoр) нямaшe ли eкcтри зa изcтрeлвaнe в прocтрaнcтвoтo,чe вeчe нe мoгa дa му глeдaм кaунcкaтa тиквa!Тo вeчe ce нe трae oт тикви и кaуни в нaшитe пoлитичecки и ку..вeнcки cрeдcтвa зa хиптoнизaция.....
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Цвъкалото бил жив и сбирал верни Гробари, за да прави партия ! Той смятал, че Бойко е "прочетен вестник" .
 • бибитко 1.1 бибитко преди 1 седмица Профил на трол?
  Знам бе Цецо , липсваш ми . Само ти обираше каймака на омразата и аз можех да си правя циркаджилъците , сега всичко на мен се лепи.
  : 1 !
Последно в Актуално