Цветеслава Гълъбова: Слушах министър Емил Димитров и не вярвам, че всичко е от Бог

21048
Цветеслава Гълъбова: Слушах министър Емил Димитров и не вярвам, че всичко е от Бог
Снимка: Личен архив

"Слушах сутринта министър Емил Димитров, който каза за наводнението в Батановци, че проблемът бил породен от липсата на клапи, които да задържат връщането на водата - канализацията е заустена в реката?!?! В 21-век това е проблемът, а не в липсата на канализация.

Та, в наше село /казвам го с много любов и уважение към местните хора/ Нови Искър - квартал на европейската столица София, с население - 15-16 хиляди, може би общината е с повече, също няма канализация. Изградената в части от градчето е незаконна и е заустена в река Искър. Каналът от нашата болница също е заустен в реката.

Ревизоро твърди, че изпускането на "Студена" не е закъсняло

Изпускането на язовир „Студена“ не е закъсняло и той не е виновен за наводненията в Пернишко заради обилните дъждове, каза ...

Да им е честит богатия био улов на риба на живеещите надолу от нас. Петнадесет години слушаме - и живеещи, и работещи, че ще се изгражда канализация. Ама само слушаме и канализация НЯМА", пише психиатърът доктор Цветеслава Гълъбова във Фейсбук.

"Единственото, направено за предпазване от голямата вода е, че се изгради дигата при болницата, което, разбира се, стана пост фактум - след голямото наводнение от 2005 година, когато се наложи евакуация.

Тогава видях лично какво значи поговорката "От огън можеш нещо да спасиш, от вода - нищо" Четири дни се борехме да спасим, каквото беше останало от ниско разположените сгради, както и още в първи ден да изведем болни, които бяха пряко застрашени. Никога няма да забравя случилото се и гледката на стърчащите покриви на къщите, както и рибите по оградите на хората. И пак ни се казваше, че е Божие дело.

Ето заради това не вярвам, че всичко е от Бог. Че вали много, вали. Но и че не се прави всичко, за да се минимизират щетите, не се прави. Включително и да има жестоки санкции за тези, които си хвърлят отпадъците - битови, строителни и какво ли не още покрай коритата на реките, както и за непочистените от клони и дървета същи тези корита.

Национална сигурност: Защо Борисов си затваря очите за Ревизоро?*

Вместо да се справи със създадения от екоминистъра водевил ще има ли водна криза или няма да има, премиерът реши, че му е по-приоритетн...

А за канализацията в Нови Искър явно ще почакаме поне още един кметски мандат да мине - в поредните обещания и хвалби. Нямам спомен по линия 23 да са пускани автобуси първа употреба /ако греша, публично ще се извиня/, направи се един тротоар между Гниляне и Изгрев с бордюри втора употреба, част от улиците в квартал Изгрев /имам преки наблюдения за него, може и на друго място да са така/ са в невъобразимо състояние - просто кал, никога не е имало асфалт.

Градчето се намира на под 20 км от Лъвов мост, автобусът до най-близката станция на метрото пътува не по-малко от час. Изобщо проблемите с транспорта са много, подлезът редовно се наводнява, сега отново е с проблеми и се спира достъпът от тази страна. Но, чакаме следващите избори, на които възторжените управляващи на София и общината ще ни засипят с лавина от обещания от типа "Работа, работа, работа"...."

Пълното изказване на екоминистъра в този материал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика