ДБГ допуска Реформаторският блок да имат двама кандидати за президент

530
ДБГ допуска Реформаторският блок да имат двама кандидати за президент
Снимка: БГНЕС

Обща кандидатура за президент само между ГЕРБ и Реформаторския блок ще обърка и раздвои десния избирател и ще бъде краят на блока и ние в такъв съюз няма да участваме. Това заяви днес старозагорският депутат Димитър Танев от ДБГ по повод поредното изненадващо предложение на партньорите им от ДСБ.

При такъв развой на нещата хората на Кунева нямали да имат друг избор освен да участват със своя самостоятелна кандидатура за държавен глава. Трима кандидати на десницата – това би бил най-лошият вариант, каза Танев.

Според заместника на Кунева при очертаващия се единен ляв фронт на президентските избори най-добрият отговор на управляващото мнозинство би бил общ кандидат-президент на десницата, защото десните избиратели в България били повече от левите.

Той призова най-силната дясна партия – ГЕРБ, щом има готова кандидат-президентска двойка, да я обяви навреме, за да я обсъдят заедно, предаде Стандарт нюз.

АБВ с две сериозни кандидатури за президент

Партия АБВ има поне две сериозни кандидатури за държавен глава - Георги Първанов и Ивайло Калфин. Това каза в Сливен народният представ...

"Чрез диалог трябва да се стигне до кандидат, който да е подкрепен от партиите в Реформаторския блок, от най-голямата партия ГЕРБ и от други проевропейски сили в център и вдясно", посочи депутатът,

"Нека направим нормална предизборна кампания като в развитите демокрации, а не да разчитаме на 20-ина дни, в които не могат да се обиколят дори областните центрове", призова Танев.

Той коментира и намерението на БСП да сезира Конституционния съд за промените в Изборния кодекс. „Това означава само едно – желание да се водят безкрайни дебати, а иначе нека конституционалистите се произнесат за допустимостта на някои от въпросите от референдума на Слави", смята старозагорският депутат от ДБГ Димитър Танев.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика