Дебат за корупцията – разговор за дилъри и СРС, реплики за к*рвенски дебат

2875
Дебат за корупцията – разговор за дилъри и СРС, реплики за к*рвенски дебат
Снимка: iStock/Guliver

Операция "Чисти ръце" и румънски модел в прокуратурата – това е рецептата на "Нова република". Ако за Нинова и Борисов знаем, че са на меден месец, не разбирам къде е лидерът на Реформаторския блок Светльо Витков. Така лидерът на "Нова република" Радан Кънев отвори дебата относно корупцията и престъпността, в който изрично подчерта, че няма да участва в разговор с представителя на ГЕРБ Антон Тодоров, който попита Кънев дали не е назначил за зам.-министър на енергетика съдружничката си Елица Тодорова. Стигна се до реплики "ама тоя продължава" (Радан Кънев) и "ей тоя вляво" (Антон Тодоров), който определи Кънев със сбъркана ориентация "във всякакъв смисъл", а ситуацията беше описана от лидера на "Нова република" като "к*рвенски дебат".

Имаме АЕЦ „Белене”, три-четири фирми, които държат бизнеса с боклука – тази мегакорупция се разраства при всички управления, подчерта Радан Кънев, който поиска радикални решения, за да може това нещо да се прекрати. Докато няма здрава прокуратура, необвързана с изпълнителната власт, няма начин да има осъдени, категоричен беше той. Къде са обвиненията за контрабанда, къде са осъдените, попита Кънев задочно Бойко Борисов.

Борисов обеща физкултурен салон във всяко училище

В следващ управленски мандат на ГЕРБ ще довършим най-важната пътна артерия за региона – АМ “Хемус”. Ще бъде построен...

Пълна проверка на имуществото и доходите на всички лица, заемащи публични длъжности – между 3 и 6 месеца преди и в края на мандата на всяко от тях поиска представителят на Реформаторите Ваньо Шарков пред Нова телевизия. Радан Кънев добави, че операция „Чисти ръце” включва точно това. Няма значение какъв ще е моделът – трябва да има антикорупционен закон, единен орган за борба с корупцията, а не 30 и да има политическо съгласие за проверка на имуществото и доходите на лица на публични длъжности, подчерта Ваньо Шарков и поиска президентът да може да налага вето върху избора на главен прокурор. Съгласен съм, но Цветан Цветанов също мина през пълни проверки, каза Антон Кутев, репликиран от Радан Кънев, че и Делян Пеевски също е минал. За такава проверка съм, но нека след това да можем да ги вкараме в затвора, добави той.

Корупцията започва от там, откъдето казахте – Корнелия Нинова и Бойко Борисов не се договорили. Това е най-големият проблем – задкулисните договорки, обяви лидерът на „Воля” Веселин Марешки. Как мислите – аз в стадото си ще вкарам ли вълк, образно заяви той, давайки пример, че „Корнелия Нинова е гласувала за Делян Пеевски” и добавяйки, че при смяна на управленията с партии на статуквото нищо не се случва, защото едни крадци разследват други.

Десните пътища Господ наглежда, а левите са развалени – така политологът и представител на ГЕРБ Антон Тодоров (бел. ред. – автор на книгата "Шайка: Бойко, Росен, Цецо и другите") отвори темата за корупцията. Няма вече обири по магистралите, това е заслуга на първото правителство на ГЕРБ, добави той. Тодоров заяви, че е много важно да не се появят във властта зам.-министри отпреди 10 години, цитирайки разсекретено СРС за минал разговор между "Краси Форнтиера" и Корнелия Нинова.

Това са пълни глупости – цитират се някакви имена и се отклонява дебата, след като Бойко Борисов спря проверката за Мишо Бирата. За мафията основното е законът за обществените поръчки и бързото правораздаване. Смятам, че трябва да се говори предимно за организираната престъпност, заяви представителят на БСП Антон Кутев. Той атакува и Марешки – не знам кой е на меден месец, но вие сте булката. Моментално варненският бизнесмен обяви, че „партиен велможа от БСП” казал, че няма да му позволи да отвори нова бензиностанция, защото „презинтчето ние сме го назначили”, но без да спомене нито едно име, въпреки настоятелните призиви на Кутев.

Радан Кънев: Медийният картел се уплаши от "Нова Република"

Председателят на Нова Република Радан Кънев отговори на въпросите на Ивайло Нойзи Цветков в първото издание на #НоваПанорама. Предаване...

Битова престъпност

Шарков поиска стандарт за МВР – полицейска кола да стига при сигнал за местопрестъпление за 20 минути. Той каза и, че трябва да има 500 млн. лева за модернизация на полицията.

Трябва полицай във всяко населено място, както и там, където са „криминогенните центрове”, трябва да има полицейски участък. Ние предложихме полицай във всяко едно населено място, ГЕРБ през 2014 година го махнаха, сега го обещават, включи се и Радан Кънев. Защо досега управляващите не го направиха – аз не мога нещо по-различно да кажа, добави Веселин Марешки. Антон Кутев също се включи, с предложението на БСП за повече пари и жандармерия "по възможност на всеки три населени места" плюс разширение на бързото правораздаване.

Антон Тодоров извади диаграма на Центъра за изследване на демокрацията, според която при последното управление на БСП корупцията се увеличила в пъти. Счупихме донякъде гръбнака на корупцията – ще строшим гръбнака на конвенционалната престъпност, каза Антон Тодоров. Колегите казват „ще, ще, ще ...” – те няма да дойдат на власт и нищо няма да свършат. Има 100 нови полицейски коли, това е голямата разлика – можем да хванем нещата, да ги пипнем, да ги видим, заяви Тодоров.

Елена Йончева: Ако се докаже, че Борисов лъже, да напусне политиката

Убедена съм, че става въпрос за голяма лъжа. Ако се докаже, че това, което говори Борисов, не е лъжа, съм готова да се откажа от всякак...

Ерата Борисов свършва - този човек на власт повече няма да се върне. Хората се страхуват дали ще се върнат БСП с лъжепатриотите или с ДПС, както обещаваха да не правят коалиция с НДСВ, а направиха, отвърна Радан Кънев, който се съгласи с Веселин Марешки, че има нужда от нова политика, но не се съгласи, че с нови хора всичко се променя - НДСВ вкара 120 политически девственици, ГЕРБ - 115, и те бяха пример за корупция, след "майката на корупцията - БКП", но те са нейни клонове, добави лидерът на "Нова република".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика