Делчев: Намаляването на ДДС до 18% ще остави пари в бизнеса и хората

1092
Делчев: Намаляването на ДДС до 18% ще остави пари в бизнеса и хората
Снимка: Facebook

В момента заплатите не са добри, затова е необходимо освен да се работи за увеличаването им, да се приложи и механизъм, който да оставя пари при бизнеса и хората. Реформаторският блок- Глас народен предлага да се намали ДДС от 20 на 18%. Това ще остави 1 млрд. лева на бизнеса и потребителите. Това заяви в ефира на сутрешния блок на БНТ водачът на коалицията за Благоевград Димитър Делчев.

РБ ще продължи да работи и за премахването на административните пречки пред бизнеса. По времето на управлението ни бяха премахнати 140 режима, но е необходимо още, каза Делчев. Една мярка, която ще има непосредствен ефект за икономиката е да се увеличи прага за регистрация по ДДС 4 пъти – от 50 хиляди сега на 200 хиляди лева. Това ще е в полза на малките фирми. Малкият бизнес трябва, ако има пари, да може да започне веднага, а не да се виси с месеци на опашки по администрацията, каза още Делчев.

Димитър Делчев: Ще увеличим парите за образование на 4,5% от БВП

Образованието е национален приоритет и парите за него трябва да бъдат увеличени поне на 4,5%. Това заяви пред България он еър Димитър Д...

Той посочи, че една от много важните идеи в програмата на РБ-Глас народен е държавата да не изисква от гражданите да вадят документи, които тя притежава, като свидетелството за съдимост или акта за раждане, например. Не може на гише 1 и на гише 2 да ти изискват документ, който ти трябва да вземеш от друга администрация, когато документите са в компютъра, коментира Димитър Делчев.

В момента България има огромни икономически възможности, но само ако бъде създадено дясноцентристко правителство. Продължаването на реформите може да доведе до още по-голям ръст на икономиката, каза Делчев.

Той каза още, че РБ ще работи и за затягане на режима за източване на инвалидните пенсии. Това с над 1,5 млрд, ако тези пари се спрат ще можем да увеличим пенсиите, а не популистите от БСП и ГЕРБ да обещават огромни пенсии без да знаят от къде ще ги вземат, категоричен беше Делчев.

 

Димитър Делчев: С намаляването на ДДС с 2% ще оставим над 1 млрд. лева в джоба на хората

Залагаме на намаляване на ДДС до 18%, което ще остави около 1 милиард лева в джоба на хората. Това ще ги стимулира да бъдат икономическ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика