"Демократична България" иска да сглоби властта в следващия парламент

4027
"Демократична България" иска да сглоби властта в следващия парламент
Снимка: БГНЕС

Хаосът е роден от дълбокото разстройване на политическата система. В момента няма един голям, а средни партии. Това заяви съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в сутрешния блок на БНТ. 

В следващия парламент има шанс да има партии, които са на около 5% една от друга, посочи Иванов. Колкото и да изглежда месеците хаотични, има много позитивен тренд, че трябва да се научим да водим диалог, да следваме ясни цели, да ги налагаме и договаряме като такива. ДБ показа ясна последователност, диалогичност и способност да отстояват каузите. 

Христо Иванов вижда много малък шанс за реформа на спецправосъдието, похвали депутати от БСП

За четвърти път – все не може, все се намира процедурна причина, заради която не се стига до гласуване на първо четене на промени...

Христо Иванов не се страхува от нов политически проект на служебните министри на икономиката и на финансите Кирил Петков и Асен Василев. Нека те да вземат своите решения, призова съпредседателят на Демократична България. 

По думите му общественото търсене за политическо лидерство, страната трябва да се реформа. ДБ е онази сила, която ясно и последователно разширява своята подкрепа със своето поведение. ДБ единствена може да сложи ясна заявка на масата за властта. 

Важно е да съумеем с многото различни различни елементи да не се позволи концентрация на властта в едни ръце. Ние и като коалиция, и като демократична формация се явяваме и казваме на кандидатите - състезавайте се, борете се, но ние знаем формулата, която може да сглоби нещо работещо, категоричен бе Христо Иванов. 

Започва времето на разговора в политиката между различни субекти и ние няма да се стремим да налагаме нещо предварително, каза Иванов. 

Той уточни, че се намираме в безпрецедентна ситуация с третите предсрочни парламентарни избори. Възложете ни отговорността на нас, ние да сглобим властта, като мандатоносител, настоя Христо Иванов. 

Христо Иванов призова БСП да забави връщането на мандата за правителство

Председателят на парламентарната група на „Демократична България“ Христо Иванов призова БСП да забави връщането на мандата ...

Той вижда политическа криза в парламента, която прелива в ролята на президента. Истинският отговор на въпроса е как да се върнем към пълноценна парламентарна република, допълни Христо Иванов. 

Във връзка със съдебната реформа, Христо Иванов коментира, че последният акт на парламента може да бъде в областта на съдебната реформа. В понеделник имаме шанса да направим тази стъпка, защото в следващия парламент съдебната реформа ще даде каузалната форма бъдещият парламент.

Няма такива извънземни, които ще лишат Демократична България от смисъл, увери Христо Иванов. 

Генерал Атанас Атанасов коментира в студиото на БНТ посочи, че с падането охранителя на Тодор Живков не може да се променят веднага нещата. Той не знае защо се казват такива тежки думи за парламента, при положение, че е раздробен. Корнелия Нинова и нейните сподвижници претендира да бъдат признати за активни борци. Сега този парламент - ИТН имаха възможност за правителство, но не искаха, БСП искаха, но не могат. ДБ не получиха мандата за правителство и подходяща покана за участие във властта, за да дадат подкрепа.  

Служебните министри показаха, че имат собствен почерк и поведение. Ние с тях сме единомишленици, подчерта Атанасов. ДБ претендират да намерят формулата на концентрация, с която да поискат властта. Ние трябва да се разберем кои са ни политическите цели и след това на кои хора ще го поставим да бъде свършено, подчерта генерал Атанас Атанасов. 

Христо Иванов: Ако ГЕРБ се разграничат от Борисов, сме готови да преговавяме дори с тях

"Има обществени реалности, с които трябва да боравим. Докато ГЕРБ не се разграничат от Борисов няма как да преговаряме с тях", сподели ...

Той даде пример, че Христо Иванов е идеални лидер на изпълнителната власт.

Прочетете още по темата: Христо Иванов: Няма да превръщам срещите и разговорите в медийно позорище

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Манол Пейков: Извинявам се, ако съм бил нецензурен, но не се извинявам на "Възраждане" (ВИДЕО)

"Ако ще се замеряме с комисии...": ГЕРБ искат парламентът да провери твърденията на Христо Грозев за корупция (ВИДЕО)

ПП-ДБ искат временна комисия за пътната карта на ГЕРБ и Турски поток (ВИДЕО)

Манол Пейков и депутати от "Възраждане" почти се сбиха в кулоарите на парламента

Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят (ВИДЕО)

Настимир Ананиев каза какво ще прави с двойните си заплати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com