Депутатите запазиха плоския данък

13358
Депутатите запазиха плоския данък
Снимка: БГНЕС

Парламентът отхвърли на първо четене Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за данъците върху доходите на физическите лица, внесени от ПГ на Атака и от ПГ на БСП лява България, предаде „Фокус”.

Двата законопроекта предлагаха премахването на единната данъчна ставка (плоския данък) върху доходите на физическите лица и замяната му с прогресивно-подоходен данък. В подкрепа на законопроекта, внесен от Михаил Миков и група народни представители гласуваха 62 от 175 депутати.

"Патриотичния фронт" ще подкрепи отпадането на плоския данък

Парламентарната група на „Патриотичен фронт” ще подкрепи на първо четене законопроекта на Михаил Миков. Това каза председат...

„За” гласуваха депутатите от парламентарните групи на БСП лява България, Патриотичен фронт, Български демократичен център, АБВ и Атака. „Против” гласуваха 112 депутати от ГЕРБ, РБ и ДПС, а четирима се въздържаха. Законопроектът, внесен от Волен Сидеров беше подкрепен от 41 депутати, 110 гласуваха против приемането на текста, а четирима се въздържаха.

Гласувах против двата законопроекта така, както и цялата ПГ на ДПС, не само защото сме дълбоко убедени в правотата на плоския данък, но и защото без нашите гласове плоският данък вече щеше да е в историята. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ДПС Йордан Цонев след гласуването на двата законопроекта.

„Ако ДПС следваше опозиционния рефлекс и искането да не подкрепя, първата реформа щеше да бъде факт. Тя щеше да бъде реформа не в посока, която ГЕРБ и Реформаторския блок са заявили политика. Ще ви припомня думите на Лютви Местан при откриването – без ДПС ценностно мнозинство в това Народно събрание не може да има“, каза още Йордан Цонев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com