Димитър Узунов: Олигархията продължава да напъва

3051
Димитър Узунов: Олигархията продължава да напъва
Снимка: БГНЕС

Олигархията продължава да напъва, но в кадровия орган работят разумни колеги, отклонихме предложението на Лозан Панов. Така коментира Димитър Узунов от Висшия съдебен съвет предложението на Лозан Панов ВСС да провери фактите около срещата "Цацаров - Дончев - Гергов".

„Хайде да не се прави на многострадалната Геновева. Когато беше в болницата, трябваше да го нося на гръб. За пореден път се убеждавам във фалшивия му морал“, каза още Узунов по адрес на Лозан Панов. Припомняме, че преди да стане председател на ВКС, Панов беше блъснат от кола при Южния парк в София по време на редовния си крос. Заради инцидента той за малко се отказа от надпреварата, но в крайна сметка пак се включи и спечели срещу съдия Павлина Панова.

ВСС в атака срещу Панов, след като поиска проверка на срещата в ЦУМ

Висшият съдебен съвет (ВСС) атакува председателя Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. Поводът - желанието му да освети опита на ...

"Защо не каже кой го е завел под ръчичка в кантората на адв. Тодоров (бел. ред. - проф. д-р Иван Тодоров е консултант по сделката за БГА "Балкан" от времето на кабинета на Иван Костов)? Всички знаят колко е мощна тази кантора, какви интереси има, с какви дела се занимава, какъв е изходът на всички тез дела", коментира Узунов и изрази предположение, че тези действия на Лозан Панов носят посланието: „Този адвокат ми е приятел - внимавайте как ще му обслужвате делата.“

Припомняме, че на 27 април Висшият съдебен съвет отхвърли предложението да провери фактите около срещата "Цацаров - Дончев - Гергов". Искането бе определено като манипулация и в опити за дестабилизация на системата, някои изказвания се фокусираха върху личността на председателя на ВКС Лозан Панов и съпругата му, наречена "черен лебед" от председателстващия Димитър Узунов, дискусията премина не само с лични нападки, но и с аналогии с няколко холивудски филми, а на финал предложението бе отхвърлено със 17 гласа.

Само шестимата вносители подкрепиха извършването на проверка – Лозан Панов, Калин Калпакчиев, Камен Иванов, Галина Карагьозова, Соня Найденова и Юлия Ковачева. След вота Калпакчиев предложи друго решение – ВСС да приеме, че поведението на главния прокурор не нарушава правилата за поведение на българските магистрати, формулирани в Етичния кодекс и че съдиите, прокурорите, следователите и членовете на ВСС са свободни да се срещат с когото и където си искат, а съдържанието на разговорите е лична работа. Румен Боев веднага попита – а член на дисциплинарния състав може ли да се среща с дисциплинарно отговорното лице. Калпакчиев на свой ред му зададе въпроса – знае ли кога е правена снимката, на която е в компанията на Мирослава Тодорова и Христо Иванов. Последва скандално изказване на Боев – тя е вечното дисциплинарно отговорно лице, вечно е в някаква дисциплинарка и Калпакчиев бил длъжен да обсъжда бъдещите си действия по едно производство, което евентуално ще се образува, предаде "Правен свят".

Мнозинството бе на път да одобри първото предложение и да отхвърли второто, но се намеси Васил Петров взе думата и заяви, че идеята на Калпакчиев е "много фино премислен капан". Със 17 на 2 гласа мнозинството отхвърли алтернативното предложение.

Нарушенията при подслушване на дипломати не трогнаха ВСС

Висшият съдебен съвет (ВСС) напълно игнорира извършените нарушения при разрешаването на използване на специални разузнавателни средства...

По-рано председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов заяви, че срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмените Георги Гергов и Сашо Дончев трябва да предизвика реакцията на институциите, а не само политически коментари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Манол Пейков: Извинявам се, ако съм бил нецензурен, но не се извинявам на "Възраждане" (ВИДЕО)

"Ако ще се замеряме с комисии...": ГЕРБ искат парламентът да провери твърденията на Христо Грозев за корупция (ВИДЕО)

ПП-ДБ искат временна комисия за пътната карта на ГЕРБ и Турски поток (ВИДЕО)

Манол Пейков и депутати от "Възраждане" почти се сбиха в кулоарите на парламента

Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят (ВИДЕО)

Настимир Ананиев каза какво ще прави с двойните си заплати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com