Директорският борд на НДК е бил разпуснат

33369
Директорският борд на НДК е бил разпуснат
Снимка: БГНЕС

Целият директорски съвет на НДК е бил сменен от министъра на културата Петър Стоянович. Това публикува в свой материал в. „24 часа”.

Освободени от длъжност са Тодор Влайчев, Ивайло Георгиев, Стоян Стоянов, Радка Петрова и Митко Тодоров. Те ще получат обезщетение от по три месечни заплати. Решението трябва да влезе в сила от датата на вписване на промените в Търговския регистър, като заявлението вече е подадено и се обработва.

Концерт „Вагнер-Верди”, дерби на два века в НДК

На 27 декември, от 19 ч. , в зала №1 на Националният дворец на културата предстои концерт „Вагнер-Верди”, Дерби на два века...

Новият директорски борд на НДК ще е изцяло дамски – Антоанета Желязкова, Велислава Кръстева, Веселина Минчева, Олга Манолова, Пени Раева. Именно Раева ще заеме поста на изпълнителен директор на Националния дворец на културата, след като беше заместник-директор по времето на предишния директор Христо Друмчев.

Пред БНР културният министър Петър Стоянович коментира темата, че между НДК и НАП има спор за 11 млн. лева неплатени данъци в периода 2005 – 2011 година. Стоянович заяви, че ще бъде направена финансова ревизия на НДК, а след това ще има ревизия и на творческата дейност на двореца.

Ревизии на НАП са установили, че натрупаният дълг е от неплатен наем върху доходи от наем. Според проверките в НДК са отдавани помещения под наем на цени, значително по-ниски от пазарните.

От 2011 година НДК е еднолично акционерно дружество. Досегашният директор на НДК Ивайло Георгиев пое дружеството през месец март 2012 година. Интересен факт е, че отчетът на Националния дворец на културата показва 9,77 млн. лева приходи за миналата година т.е. 7,4% ръст на годишна база, оперативна печалба от 1,08 млн. лева (преди облагането с данъци). За сравнение през 2011 година е отчетена оперативна загуба от 1 млн. лева. Резервът на НДК след 2012 година е 4,9 млн. лева.

Ето защо родители на деца от НГДЕК смятат сградата на 13 ОУ за опасна

Ето в какви условия учат децата от Националната гимназия по древни езици и култури, която в момента се помещава в сградата на бившето 1...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика