Джамбазки намекна за опит на Сидеров да вкара ДПС във властта

2449
Джамбазки намекна за опит на Сидеров да вкара ДПС във властта
Снимка: БГНЕС

Не виждам никаква логика в това да се иска изваждане на представителите на НФСБ в правителството. Това освобождава представители на ДПС да влязат в изпълнителната власт - натискът на ДПС срещу Валери Симеонов и Красимир Каракачанов през последните месеци е целенасочен, заяви зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Надявам се да няма "синхрон" тук, добави той, визирайки искането на лидера на "Атака" Волен Сидеров на мястото на Валери Симеонов като вицепремиер да дойде "технократ".

Същевременно Джамбазки обяви пред Нова телевизия, че Каракачанов "24/7" върши "истинска работа" с модернизирането на българската армия. Според него, парламентарната група "Обединени патриоти" подкрепя Каракачанов, защото групата била създадена от 12 депутати от ВМРО, 8 от НФСБ и само 7 от "Атака". Но Джамбазки не видя причина да се иска оставката на Сидеров като председател на парламентарната група, макар позицията му да е различна от тази на мнозинството депутати в групата. Редно е г-н Сидеров да формулира посланията си пред парламентарната група, когато дойде, подчерта зам.-председателят на ВМРО, намеквайки тънко за честата липса на Сидеров на събранията на групата.

Каракачанов и Сидеров се замеряха с остроумия в два различни телевизионни ефира

Два сутрешни телевизионни блока, двама "лидери" на "патриотите" в България (бел. ред. - кавичките не са случайно поставени!) - така зап...

Не съм мислил за такава хипотеза, не мога да кажа, коментира Джамбазки какво става с правителството и дали пада, ако и Каракачанов даде оставка. И призна, че Волен Сидеров е прав, че бъдещето на управлението зависи от евроизборите в края на пролетта догодина. Няма проблем да седнем да поговорим за участието си на тези избори и дали г-н Сидеров иска да оглави обща листа, подчерта зам.-председателят на ВМРО.

Позицията на Марешки

Мисля, че българският народ не се интересува от моя имунитет. Т.нар. "патриоти" не дават възможност на истинските патриоти да се изявят, защото са заели нишата. Дори Валери Симеонов разбра, че е вреден и си подаде оставката. Единствените, които не го разбират, са Каракачанов и Джамбазки, заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Попитан директно дали е казал, че някой от "Обединени патриоти" бил спал с прокурор, за да му бъде свален имунитетът, лидерът на "Воля" не отговори първоначално, но после поясни, че "някъде бил прочел подобно нещо".

Сидеров: Оставката на Симеонов е закъсняла, а ГЕРБ не са последователни

Оставката на вицепремиера Валери Симеонов не е съгласувана с мен и е твърде закъсняла, коментира на брифинг председателят на ПГ "Обедин...

Марешки посочи като "най-нормален" в "патриотичната коалиция" Сидеров, защото искал оставката и на Каракачанов. Явно има още месо по кокала и затова Каракачанов не си подава оставката. Той обаче е политически труп, подчерта лидерът на "Воля". Искаме изхвърлянето на Симеонов и Каракачанов от политиката – какво означава провален министър да го наградим да стане депутат, парламентът не е трудово-възпитателно училище.

Веселин Марешки обяви, че ще участва в управление само ако има борба и "справяне" с картела при горивата. Видя се, че единственият човек, който може да се справи с картел в горивата, съм аз, заяви лидерът на "Воля".

Колко трябва да си неграмотен, за да използваш словосъчетанието "европейски патриот"? Този разговор доказва теорията на Дарвин, но аз не съм нито психиатър, нито ветеринар, отвърна Джамбазки. И завърши, че ситуацията е "нелоша", като подчерта, че явно битката е ДПС да влезе в парламента, но БСП нямало да вземе повече гласове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

За коалицията с ГЕРБ: Лена Бориславова даде обяснение

Свалянето на Желязков е отклоняване на вниманието от пуделите и контрабандистите: Говори Даниел Митов

Божанков: Подчинение ГЕРБ в наше лице няма да срещнат

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика