До дни правителството щяло да обяви спасително решение за Перник

2978
До дни правителството щяло да обяви спасително решение за Перник
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

До дни правителството ще намери решение на водната криза в Перник. Такива уверения даде в кулоарите на парламента икономическият министър Емил Караниколов. „Основен приоритет ни е осигуряването на вода за Перник и се надявам, че до 2 – 3 дена правителството ще излезе с конкретни предложения“, заяви той, но не уточни какво има предвид. „Работим, много сме напреднали, но ни дайте още един ден или максимум два, за да представим решението“, добави икономическият министър.

Той изказа увереност, че Емил Димитров ще е подходящият еко-министър. Запитан дали Димитров ще се справи като министър на околната среда и водите, Караниколов без колебание заяви: „При всички положения той е фигура, която ще се справи, а ресорът е много тежък и ни трябва такъв човек“.

Ген. Атанас Атанасов: Нено Димов стана жертва на своя кариеризъм

Нено Димов стана жертва на своя кариеризъм. В желанието си непременно да бъде във властта се превърна в жертва на този, който го е назн...

В отговор на журналистически въпрос дали Нено Димов не е изкупителна жертва, както го определи вицепремиерът Красимир Каракачанов, след коалиционния съвет тази сутрин, министър Караниколов каза, че е имал прекрасни отношения с Нено Димов и че са работили много добре.

Помолен да коментира кризата в Перник и каква трябва да е първата работа на новия еко министър, Караниколов изрази надежда скоро да се вземат добри решения. Според него „30 години сме се въртели в омагьосан кръг“.

Караниколов отбеляза, че е в постоянен контакт с управителите на „Стомана“ – Перник и увери, че към момента те нямат жизнена нужда от това количество вода и че излишно се свързва проблема с водата със съкращения.

По мнението на Караниколов трябва да се направи преглед на водоизточниците. „Държавата ще изгради инфраструктурата, но самите компании трябва да си направят пречиствателни станции“, отбеляза той и уточни, че „Стомана“- Перник има такива, но дебитът им е около литър на секунда, което по думите му е едно голямо нищо. „Направихме опит по поречието на р. Струма да направим сондаж, но към момента не намираме“, каза още той. „Има проблеми, но те трябва да бъдат решавани съвместно между бизнеса и държавата“, заключи той и увери, че Министерството на икономиката е на разположение.

Глас от "Стомана" – ВиК Перник щяло да фалира без предприятието

КНСБ и КТ "Подкрепа" поискаха с писмо до премиера Бойко Борисов "Стомана индъстри" да ползва 5-6 000 кубика вода аварийно, ако има замр...

Караниколов съобщи още, че се обсъждат възможностите за изграждане отново на инфраструктурата от язовир „Пчелин“, който бил точно за такава цел.

Самият Емил Димитров опита да отбегне въпросите за ситуацията в Перник. "Не съм избран за министър, аз съм само предложен. Не съм ходил нито един път там, въпреки, че съм роден в Перник и знам за кокво става въпрос", добави той и подчерта, че не е виждал язовирната стена и не е редно да коментира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Служебният кабинет предлага промяна на договора със САЩ за F-16

ПП-ДБ: Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев (ВИДЕО)

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика