Дончев като Борисов – лаф след лаф, нямало бойкот срещу Румен Радев

3386
Дончев като Борисов – лаф след лаф, нямало бойкот срещу Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Всеки е имал основателни причини да си тръгне по-рано или да закъснее за КСНС. Далеч съм от мисълта, че някой е искал да провокира бойкот. Обезпокоително е обаче, че лидерите не могат да се съберат на една маса. Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира случилото се на вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност на тема "борба с корупцията". Според него обаче ситуацията не е толкова притеснителна, защото пак ще има КСНС – на 17 октомври.

"Имаме истинска политическа баталия през последните седмици. Трудно ми е да се сетя кой започна пръв и ми се ще да не е започнал някой от нас. Застрелят ли обаче човека до теб, почваш да убиваш много лесно", уточни Дончев, който се определи за "гърмян заек". Той добави пред Нова телевизия, че "с доза наивитет" мислел, че политиката е нещо друго – да се спори по параметрите на бюджета, за политики, а не кой е по-черен. Разчитам да има деескалация на конфликта – не се сещам някакво добро решение да е било взето в състояние на конфликт, поясни вицепремиерът.

И в Ботевград се появи "Кумгейт"

Нова серия от сагата „роднински назначения с политически протекции”, този път в Ботевград. Кметът на града твърди, че бивши...

"Освен да си специалист по бой, трябва да проявяваш и мъдрост", резюмира Дончев ролята на президента Румен Радев.

По темата евентуален вот на доверие за правителството на Борисов, Томислав Дончев не вижда предпоставки за такова нещо. Понякога е по-добре един конфликт да бъде развит до самия край, за да не се разпалва отново, беше неговата гледна точка.

Не мисля, че случаят с Антон Тодоров ще бъде затворен с оставката му. За мен думите му са признак за натрупаната мнителност в отношенията между политици, институции и медии, каза Дончев. Ако някой се опитва да ви цензурира, вероятността да го направи в ефир е нищожна – ще го направи по друг начин, смята вицепремиерът. Той сподели собствен журналистически опит – имало реплика: "Ей, момче, внимавай какво пишеш, да не ти дойда на гости", заради отразяването на съдебен процес от Дончев в ролята му на журналист преди години.

Дончев определи "Габровогейт" за "най-некадърно скроен" компромат. Той даде пример за назначения още от 2002-2003 година, когато ГЕРБ въобще не е съществувала. Вероятно брат ми трябва да постъпи в манастир, за да не предизвиква вълнение, заяви вицепремиерът. За брат си, Дончев заяви, че организира косенето на зелените площи. Припомняме, че Момчил Дончев е шеф на общинското предприятия "Озеленяване".

Димитър Главчев: ГЕРБ не е бойкотирал КСНС, Радев да покаже стенограмата

ГЕРБ категорично не е бойкотирал заседанието на Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС), няма нито един друг участник, който...

По казуса "Емко" Дончев изрази увереност, че ще има решение, след като премиерът Бойко Борисов се е захванал с него и след като има диалог. Не мога да си представя как държавата може да е враг на някого, който произвежда и дава хляб и заплати на хората, резюмира вицепремиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Признание за постигнатото в ЕП: Елена Йончева за номинацията си от ДПС

Главчев и Гвоздейков обсъждат изборите, обещават "активна комуникация"

Нинова за номинацията на Йончева от ДПС: Зависимостите лъсват

Най-големите безумия в България в закони: Говори проф. Даниел Вълчев

Меглена Плугчиева е подала оставка като съветник на Димитър Главчев

Ваня Григорова иска да става депутат с подкрепата на Мая Манолова

Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ, за да управляват заедно след изборите (ВИДЕО)

От днес можем да подаваме е-заявления за гласуване в чужбина

Има ли връзка Бойко Рашков с обвинените за контрабанда?

Изненада: ДПС издига Елена Йончева за евродепутат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика