Дончева към Кънев: Да се обединим в отстраняването на мутрите от властта

3338
Дончева към Кънев: Да се обединим в отстраняването на мутрите от властта
Снимка: БГНЕС

Трябва да обединим усилия в отстраняването на мутрите и мафията от властта. Обръщането на палачинката трябва да стане по сценария 96-97-а. С тези думи лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева се обърна към Радан Кънев на националното събрание на ДСБ. 

Според Дончева в това да ядеш по 3 пъти на ден няма нито ляво или дясно. "Какво дясно или ляво има в това да си мутра?", попита тя. И обяви, че и леви, и десни са допуснали те да заемат централно място във властта у нас и в ЕНП.

Дончева: Вторият мандат на Борисов е като първия, назначава престъпници

Ясно е, че вторият мандат на Бойко Борисов е като първия – повсеместно назначаване на калинки, назначаване на хора от престъпните...

"Когато всеки е достатъчно слаб, трябва да обединим усилия и да се изправим срещу злото", призова Дончева, цитирана от "Стандарт".

Тя нападна и част от реформаторите - тези, които смятали, че са влезли в историята, защото портретите им висят по коридорите на МС. И призова тъмносините за общ фронт срещу ГЕРБ.

Ние се провалихме във всичките си цели в управлението. Това признание направи депуатът от гражданската квота на РБ Гроздан Караджов. За думите си бе бурно аплодиран. "И когато на 9 декември загубихме последната си битка - за съдебната реформа, всички ние вкупом излишни станахме и напуснахме властта", каза Караджов.

По думите му иситнските реформатори не спрели медийните бухалки и зависимости, вписали се в модела на партийните назначения и им станали флагман, не разрушили обръча от фирми и не нахравили промени в Конституцията. "Ние във властта няма да се върнем, докато не качим на релси дерайлиралата съдебна реформа, каза той.

Освиркаха Зеленогорски на събранието на ДСБ

Без здравния министър Петър Москов започна национално събрание на ДСБ. Присъстват над 950 делегати. Сред гостите на форума са министъръ...

Той припомни култовия филм "Кит" и фразата "риба, риба, ама цаца" и отговорът на апартчика "цаца, цаца, ама риба". "Една част от РБ продължава да се задоволява с цацата, ние искаме повече", каза още Караджов. И обеща, че няма да се превърне в конформист.

По-рано днес на събранието изявление направи Найден Зеленогроски от ДБГ, но бе бурно освиркан от делегатите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика