Дончева няма да подкрепи "нито управляващите, нито олигархичното крило на БСП"

1163
Дончева няма да подкрепи "нито управляващите, нито олигархичното крило на БСП"
Снимка: Движение 21

Катастрофални, слаби, разочароващи - с тези думи щабът на Движение 21 определи резултатите си от тези избори. Кандидатите на партията за президент и вицепрезидент Татяна Дончева и Минчо Спасов събраха около 70 хил. гласа подкрепа или под 2% от общия брой валидни гласове.

Резултатът е слаб, но кампанията беше добра, отчете Дончева. Относно това за кого ще даде Д21 подкрепата си на вота, Дончева коментира: "Няма да обиждаме избирателите си с подобни призиви. Те мислят достатъчно, за да направят своя избор. Аз лично няма да подкрепя нито един от кандидатите". По думите ѝ нито управляващите, нито олигархичното крило на БСП, които заедно работят много добре, не заслужават нейния вот.

Орешарски няма да подкрепи никого на балотажа

Кандидатът за президент, подкрепен от ДПС, Пламен Орешарски заяви, че на балотажа няма да застане зад никого от двамата претенденти за ...

"Няма как Цачева да прегърне съдебната реформа между сряда и петък. Всичко беше в ръцете им и те го смачкаха, само смениха кожата на вълка", коментира юристката. И напомни, че БСП винаги са били против съдебна реформа. "А и не виждам смисъл да подкрепяме олигархичното крило на БСП, което е в икономическа колаборация с управляващите", допълни тя.

"Ангажиментът на ДПС и БСП показа, че се отива на варианта "Орешарски", смята Дончева.

Според нея хората, протестиращи срещу кабинета, са заложили на нещо, което считат за сигурно като Радев, с идеята, че така ще принудят Борисов да подаде оставка. Юристката определи това като грешно и наивно. Но обясни, че не вижда смисъл да се говори, защото "народите са като децата - колкото и да им говориш, по-добре да бъдат оставени сами да пипнат печката".

Това бяха първите честни избори от 8 г. насам и те бяха загубени от Цветан Цветанов, каза кандидатът за вицепрезидент на коалицията Минчо Спасов.

"Покана" в Смолян: Не гласуваш правилно на балотажа - спира санирането

Любопитни "покани" се появиха по входовете на няколко блока в Смолян. Към жителите на отделните входове се отправят заплахи, че ще спр...

Според Дончева пък Бойко Борисов нямало основание да подава оставка, но можело да го направи театрално, а депутатите да я отхвърлят. "БСП нямат нужда от оставка, те не са готови за парламентарни избори", допълни тя.

Нашите резултати съдържат определена доза оптимизъм по отношение на възможностите за атакуване на следващия парламент, тъй като коалицията "Движение 21 - НДСВ" ще събере над 70 000 гласа. Прави впечатление много приличният ни резултат в чужбина, и то в университетските градове. Доволни сме, че наблюдателите отбелязаха, че нашата кандидат-президентска двойка събира образован вот, коментира кандидатът за президент. Въпреки че имаше много голяма преса срещу нас от страна на социолозите, в почти всички избори сме отбелязали сериозен ръст на гласовете. Нашата стратегия поначало беше да атакуваме големите градове, където има по-малко контролиран вот. Резултатите ни дават основание да мислим, че може би трябва да продължим, за да атакуваме парламента, заяви Дончева.

Лидерът на "Движение 21" Дончева отчете двама победители от вота и това според нея са Марешки и двойката на Патриотите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика