X
 
 

ДПС иска и машинно преброяване на хартиените бюлетини

1033 1
ДПС иска и машинно преброяване на хартиените бюлетини
Снимка: БГНЕС
ДПС иска не просто да има машинно гласуване, а дори машинно броене на хартиените бюлетини. Това заяви формалният лидер на партията Мустафа Карадайъ.

Карадайъ коментира, че машини за гласуване трябва да се закупят, а не да се наемат, а "Информационно обслужване" да изработи софтуера за въпросните машини. Припомняме, че сега машини се наемат - за последните евроизбори бяха наети 3000, а за местните трябва да бъдат наети 6000, но има законопроект за спиране на машинното гласуване на местни и парламентарни избори. Днес той трябваше да бъде гледан в пленарна зала на първо четене, само че не беше събран кворум - за 1 човек!

Корнелия Нинова: БСП има своята позиция и я отстоява (ВИДЕО)

"Ние, от „БСП за България“, последователно и твърдо сме за машинното гласуване. Смятаме, че то гарантира честен и прозрачен...

На въпрос дали ДПС ще влезе в пленарна зала във вторник, 16 юли, когато трябва да има извънредно заседание за машинното гласуване, и защо не влезе  днес, Карадайъ отговори, че партията не се регистрирала, защото се говорили неистини по неин адрес. А за вторник тепърва ще се решава дали ДПС да се регистрира - вероятно точно преди заседанието.

"Държавата може да направи машинното гласуване", категоричен беше Карадайъ.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители