X
 
 

ДПС отчете борбата на мюсюлманите с тоталитарния режим и политическият затворник Доган

1451 2
ДПС отчете борбата на мюсюлманите с тоталитарния режим и политическият затворник Доган
Снимка: БГНЕС
Българските етнически турци и мюсюлманите в България бяха в София в битка за правата си и да падне тоталитарната държава и никога не трябва да го забравяме.

Това каза в декларация от името на група зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев по повод 30 години от Прехода.

В декларация за прехода от ГЕРБ се обърнаха към президента Радев

"Вчера българският държавен глава, уважаемият президент Радев, се появи в нарочно интервю по телевизия бТВ. Лично аз очаквах като човек...

"От името на ПГ на ДПС искам да продължа казаното от г-н Георги Марков, от многоуважавания колега и приятел Георги Марков. Този спомен за събития станали преди 30 години е изключително нужен на българското народно събрание и на обществото. Само, че без дупки в спомена, ако може. Когато говорим за онези събития и за митингите, за излезлите 10 или 20 хил. души в София и още много пъти повече в цялата страна, да не забравяме българските етнически турци. Да не забравяме мюсюлманите в България. Те бяха тук в София на този митинги на следващите", каза още Цонев.

"Когато по трибуните излизаха покойния д-р Желю Желев, когато излизаха другите дейци, с които съм имал честта да се познавам, с някои от тях да бъда и приятел, да работя и да се уча, знам, че по същото време имаше политически затворници, а тези, които бяха по трибуните не бяха политически затворници. Някои от тях бяха водили битка с тоталитарния режим по своя начин, като дисиденти, с книги, със слово.

Други бяха водили истинска битка с тоталитарния режим. Къде беше д-р Ахмед Доган тогава? В Затвора излежаваше присъда в битката за права и свободи за демокрация в България. Кой спомена десетките жертви на тоталитарния режим от българските турци и българските мюсюлмани. Когато говорим за тези събития, никога не трябва да пропускаме решаващата роля на българските мюсюлмани в битката срещу тоталитарния режим. Това го казвам с чест, с достойнство, аз православният християнин.

Винаги трябва да помним тези неща, защото без битката на целия народ и на една важна част от него, българските мюсюлмани тоталитарния режим нямаше да бъде така силно разклатен и нямаше да падне. Нямаше да ги има тези събития, както и последващата роля, г-н Марков, на ГЕРБ.Моите уважения към ГЕРБ и ролята й  днес, обаче България премина през всички тези изпитания без ГЕРБ", допълни още Цонев.

Цинизъм на Прехода има, но той дойде отгоре-надолу

Политологът Иван Кръстев каза следните неща в интервю пред "Дойче веле". "България не е нито Унгария, нито Полша, защото в страната ли...

Той обърна внимание, че България е станала член на НАТО с решаващата роля на ДПС и член на ЕС с мандат в управлението на ДПС. "Мислите, че ако подминаваме тези факти, историята ще ги подмине или ще ги направи по-малки? Не, няма да ги направи", обясни още Йордан Цонев.

Той подчерта, че етническите турци са не по-малко големи патриоти от всички останали. "Вие се подсмихвате. Ето това е патриотизмът. Някои от тях дадоха живота си, други лежаха по затворите, водиха битка в демократична  България, застанаха твърдо зад европейския, натовския, демократичния път на България. Това беше ДПС, това е ДПС и това ще бъде ДПС. Не подменяйте ролята на ДПС", призова още зам.-председателят на ПГ на ДПС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Бряяяях, машаллах! Данчо Ментата бас-бая пехливан антитоталитарист?! Мазни борби на стадиона! Аферим, аферист такъв!
  • УНИКАЛЕН ДЕБИЛ!!! 1.1 УНИКАЛЕН ДЕБИЛ!!! преди 1 месец Профил на трол?
    И К'О стааана...ония ААаамед Доган лежал в затвора и като агент КАМЕРНИК докладвал на ДС за зулуми и той видите ли се "борил" за ДЕМОКРАЦИЯТА...Въхььь...тая МЕНТА е безочлива и нема срама...а турчулята 1989 и 1990г. масово се изселваха в майка Турция и видите ли те били "борци"за ДЕМОКРАЦИЯ...ВАЙ...вай Алллах...туй нищожество МЕНТАТА православния християнин/гяур/дал задника си под наем на ХИДРО-ин виж още ›› жЕнЕрА-мелиоратор ,специалист по СТУДЕНИЯ РЕЗЕРВ и виден Варненски пристанищен "експерт" ни отваря очите за битката за права и свободи за демокрация в България...АЙ СИКТЕР БЕ МУХЛьоооо...!!!!!
    : 1 !
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари

Овен Това ще е седмица, в която събитията ще са решаващи за вашето професионално развитие. От значение ще е вашата реакция на случващото се и степента,...

Последно в Актуално